Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Hatiku kan kekal pada mu-Mus May

ruang yang sepi
tanpa kau menemani
tika kau masih kusayangi
banyak salah sangka
diantara kita
akhirnya ku tinggal sendiri

maafkan aku
untuk sekali ini
aku janjikan kau bahagia
seluruh jiwaku merayu padamu
beriku peluang kembali

katakanlah kepadaku
dimanakah noktah cinta
aku tak ingin lagi
berteman sepi dengan bayanganmu

katakanlah kepadaku
milik siapa hatimu kini
biar kutelan pahitnya
hatiku kan kekal selamanya

kehidupanku hanya menyintaim
namun masih kosong dan sepi
kutetap menanti moga kau kembali
dan kita bersama berdua

katakanlah kepadaku
dimanakah noktah cinta
aku tak ingin lagi
berteman sepi dengan bayanganmu

katakanlah kepadaku
milik siapa hatimu kini
biar kutelan pahitnya
hatiku kan kekal selamanya

20 Tanda Cinta Makin Pudar (T_T)

Malas angkat telefon..Pape hal asyik cakap malas, malas, malasss jer..Bila ajak keluar, asyik busy memanjang..mcm lar dia YB..!Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati..Mula menggelakkan diri dari bejumpa..Dia dah x kisah kalau tak jumpa pun..sebulan x jumpa lagi bagus..Bila dah janji date, tapi lupa nak datang..alasan lapuk diberi..lupa larr..tertido…Apa kita buat dah tak betul dimata dia..Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan..Taip sms pun pendek2 jer..Bila kita cakap “i love u”, dia balas ‘errrmmm..” jer..?!!Bagi alasan.. “awak nie terlalu baik untuk saya..saya tak layak untuk awak..”.. masa ngorat kita dulu xde pulak timbul hal tu..!Bila ajak jumpa parent, macam2 cara dia cuba menggelak..Dah jumpa parent pun alasan banyak, nak cakap hal “kahwin”..?? kejap jer dia tukar topik..Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita..Susah nak senyum @ gurau2 macam dulu-dulu..Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’..!Dulu-dulu asal nak keluar dating jer mesti nak pakai baj…

Hatiku Milikmu-Nera

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu memberiku sejuta pilu betapa agungnya asmaramu. membuatku terpaku
Disisimu kuterdiam seribu bahasa dihatiku bergetar sejuta rasa namun sukar untukku meluahkan ku cinta padamu nafasku terhenti bila melihat dirimu terasa pantas degupan jantungku mungkinkah hatiku milikmu jua sayang padamu..
Kan ku abadikan dikau sewaktu kenangan yang manis yang tak mungkin aku lupa untuk selamanya kanku coretkan kenanganmu dalam sanubariku ini agar jadi yang terindah di dalam hidupku ini
Disisimu kuterdiam seribu bahasa dihatiku bergetar sejuta rasa namun sukar untukku meluahkan ku cinta padamu nafasku terhenti bila melihat dirimu terasa pantas degupan jantungku mungkinkah hatiku milikmu jua sayang padamu..
Berkorban telah dilanda badai gelora cinta mengucap jiwaku untuk mencari daratan yang damai