Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

Happy Anniversary Darl~ 11.12.13

11.12.13 Tarikh yang cantik kan...Guess what...Thats my Anniversary day...Aku ajak Gmie pergi Melaka....sebab hari tu pergi tapi tak berjalan sakan la...So this time tidur 1 malam...Aku macam biasa la...mesti dah sediakan hadiah utk dia awal-awal lagi...Tapi dia ?? hurm dah agak dah...lelaki selalu dah mcm ni...perempuan je yang selalu ingat...takpelah...dia nak hadiahkan aku rumah kott...Wahhh...hahahaha... So...kat sini aku akan post gambar2 masa dekat Negeri Bersejarah tuu... 
 Tg.Bidara dgn Dia  Pusing2 Bandar Melaka Ternampak Hotel Abg Nd...hahahaha

 Udang ni dia yang ambil....first time ni aku makan...bapak mahalll
 View from Taming Sari Tower
 Dengan adik aku dan kawan2 dia


 Dinner with all sea animal...hahahahahah


Untuk Suamiku

"bakal suami sejati sila beri perhatian.bakal isteri 

pantang benda2 ni jadi JANGAN:


1) JANGAN Lupa tarikh birthday dan anniversary
2) JANGAN Puji perempuan lain dihadapan isteri 
3) JANGAN Tengok perempuan lain dihadapan isteri 
4) JANGAN Terlebih mesra dengan rakan baik isteri 
5) JANGAN Like/comment/follow page perempuan lain di FB/Twitter 
6) JANGAN Letakkan password di Handphone

7) JANGAN Clearkan inbox/call log in n out
 8)JANGAN Lepak borak kosong dengan kawan2 sampai lewat pagi
 9) JANGAN Lupa isteri jika ke luar negara/outstation pastikan call/sms tanya isteri 
10) JANGAN Lupa bg suprise mcm kek, kad, bunga, coklat. (bagi saja tanpa perlu sebab) 
11) JANGAN Lupa cium dahi isteri sebelum pergi kerja. Isteri Touching beb...

" Tp ingt wahai bakal isteri bukan semua ini y mmbhgiakn 

rumahtngga. Jgn mengada2 adakan benda y xpenting. Bkn 

smua lelaki blh ingt sbb lelaki sbuk mencari rezeki y halal 

utk isterinya.

Saka ke ??? Santau ke ???

Assalamualaikum...Hari ni aku nak cerita pasal aku dan dunia yang kita sendiri tak tahu macam mana nak tafsirkan...bukan kita la...tapi aku...ahaks...Okey aku mulakan dari zaman aku comel-comel dulu..hahaha...zaman kecil la...aku susah nak dapat demam...tapi sekali aku demam...perrghhh giler dasat r...aku mesti akan dengar suara2 org...(org ke?) hahahaha..Entah la...Demam aku teruk...panas gila....tapi takpelah...biarkan aje sebab semua tu masa aku kecik kan....tapi bende ni macam dah serasi je dengan aku...aku selalu kena himpap...dari umur aku 12 tahun sampai la sekarang ni 22 tahun...sampaikan aku dah terbiasa bila kena himpap..aku buat tak faham jer....hahahaha...Aku selalu dengar suara2 dalam kepala hotak aku ni sebelum aku tidur...entah ape la diorang marah2...bebel2...aku pun tak faham...dan sampai la ke tahap aku preggy....1 gugur...second...gugur...third lak...bleeding2 jgk...tapi aku dok inject...tapi satu hari air ketuban aku pulak pecah masa kandungan aku berusia 5 bulan 3…

2Day1Night Trip to Pangkor Island 15.6.2013 - 16.6.201

Boring Monday....Hari aku kembali mcm biasa...Bangun tidur...Pergi kerja..Kerja satu hari..then balik makan tidur...arghhhh boring....Sebab apa lagi boring....sebab last weekend aku pergi bercuti...tapi 2 hari 1 malam jer...tu pun kat pangkor jerr...semua nye jerrr..hahaha..

Okey..Lets start the story....15hb 6 2013...Aku tak dapat tidur sebab cuaca malam tu tersangat lah panasss...Sampai pukul 3pagi....Jam HP aku pun berbunyik...Adoiii.."tak tidur lagi ni"....Gerak diorang bgn...Kami keluar dari rumah lebih kurang pukul 4 pagi...Tunggu Ibu semua dekat pasar malam payajaras...

Gerak ke Marina Jetty dari pukul 5 pagi...sampai lebih kurang pukul 9 pagi...Agak messy r plan this time...Yelah biasa lah banyak org banyak ragam...So agak boring jugak la...Sampai ke Jetty Marina terus naik bot...sebab ngam2 sampai kan....tak sampai 5 minit dah sampai di Jetty Lumut...Ada masalah dgn penginapan...tapi settle jugak akhirnya...Kami stay di Coral Bay Resort kat Pasir Bogak la...Boring s…

Up To Date

Assalamualaikum....Bapak lama aku tak tulis blog...hahahah....giler kau...aku hari2 bz keje...balik kerja malam...kadang-kadang pukul 8...paling lewat pukul 10 mlm...atas pukul 10 malam dah jadi seram dah tinggal kat opis ni sorang-sorang....
Hahahahaha....okey sepanjang aku kerja sini...Aku dah keluar kereta aku sendiri atas hasil duit aku sendiri BMH ape ntah no plat dia aku tak hingat....hahahaha Myvi Putih...kejap lagi aku post gambar nye....
Sekarang agak risau juga sebab  aku ni boros juga....hahahaha...tapi takpe lah....Insha Allah semua yang di rancang berjalan dengan lancar Amin...Aku malas nak cite banyak...aku just share la...gambar2 eh...hehehe...  Hehe Dats my own property BMH 4738...  Guess who ?? hehe anak abg epulllll...comey kan ? Nazirah wedding...haha...kau orang kedua kawin dlm group kita...ahakss BFF

How To Lost Weight (Caiyokk Zetty )

Do And Dont !!!! Do it Starting Now !!!

Simple Steps to Kick Start Your Weight Loss Below are simple tips that have worked well for many of my clients. Before we get into the practical stuff, I would like to make a couple of suggestions. I know that while weight loss is simple, for many it is not necessarily easy. Forget about losing weight, think about getting healthy. Needless to say excess weight is dangerous for your health. So many illnesses are associated with excess weight: From poor energy and achy joints, through heart disease & diabetes to cancer and premature death. Therefore, instead of going on another diet, decide that you are worthy of being healthy and of living a long and healthy life. This will help you change the way think about food and physical activity. It is not all or none As you start eating healthy and doing the right things for yourself, you will feel better. When you slip into old habits you will notice the difference in how you feel – your energy levels m…

Ramadhan 2013

Assalamualaikum.... Hari ni tarikh 12hb 7 2013 bersamaan 3 ramadhan...Dah 3 hari berpuasa....Hari pertama berbuka dengan mama semua...Ke2 pun sama...Hari ni aku nak pergi Gym...soo berbuka dekat sini je la...then pukul 8 terus pergi Gym....Tahun ni aku raya ke Negeri 9 lah ikut gmie...sebab last year dia ikut kami...Lagi pun this year mama kene kerja...So takde masalah la untuk raya tahun ni...Aku amek cuti sehari jer...Total aku cuti 4 hari je larh...Khamis-Ahad....Huhuhu...Ramadhan tahun ni agak biasa la..mungkin sebab aku kerja...so tak rasa sgt suasana nye...Tahin lepas rasa la jugak..sebab hari2 g bazar...So takde ape sgt aku nak cerita nih....Aku tengah tunggu Period aku ni...Berdebar pulak rasanya.....

Tentang aku....

Aku tak tahu la kenapa skrg ni aku susah sgt nak berjauhan dengan dia....Bila kteorg bergadoh...Tak sampai sehari aku mesti resah...Rasa lain macam kalau dia takde...Even pun kadang2 tu dia punya salah pun (pada aku la dia punya salah) tapi still aku yang akan mintak maaf dekat dia...Dia takda sebelah aku semalam aku dah risau....Dalam kata lain aku memang tak boleh hidup tanpa dia...Dia aku tak tahu la sama macam aku ke tak...Mungkin tu naluri seorang isteri...tapi dulu aku tak macam ni...aku lagi suka kalau dia tak balik bila bergadoh...Hahahahaha...Sekarang ni je lain sangat rasanya....Mungkin aku still rasa kesepian setelah
tinggalkan aku....Sebenarnya pemergian bagi impak besar dalam hidup aku even aku tak pernah menangis masa aku tahu dia dah tak ada...Mungkin aku dah terlalu tabah...Tapi dalam hati ni hanya Allah yang tahu macam mana rasa kehilangan anak yang dikandung walaupun hanya 5 bulan diberi kesempatan.....Setiap hari dia bergerak dalam aku...Tiba-tiba....sekelip mata...K…