Skip to main content

Posts

Updated Misi Hamil 2017-2018

Hai semua...Hari ni aku nak update pasal pregnancy aku...
So last yang aku pergi Hsptl Sg.Buloh haritu sebab ada spotted kan..Then dokter bagi masa lagi 2 minggu untuk datang repeat scan...3hb Januari 2018...Ouh ya sebelum tu Happy New Year...And tahun ni aku dah berumur 27 tahun...huhuhuh..Lagi 3 tahun nak masuk 3 siris dah ni...Hahaha...

Ok back to my story...Setiap kali lepas solat aku akan berdoa semoga diberi peluang menjadi ibu kali ni..tapi sehari sebelum 3hb tu...tetibe ada bleeding..keluar la seketul daging kecil...aku dah putus harapan dah masa ni..Mungkin Allah tak nak bagi lagi Rezki kat aku...Sah la aku menangis jugak...Memang aku rasa down jgk...Sebab ni kali ke 6 kan..Sape je yang tak sedih kalau jadi macam ni...kenapa tak tunggu sampai esok je..kan nak jumpa dokter dah..Aku bagi tau abg gmie aku..Dia pun suruh aku sabar je...Esok pergi je la hadap dokter dengan hambar.

3hb Jan 18

So pepagi bangun..mesti la tak ada mood sangat mengenangkan hal semalam...WE ols pun pergi…
Recent posts

Hamil 2017 December

Assalamualaikum...hai semua...hari ni aku nk update pasal kehamilan...Yey bulan December ni aku kembali hamil kali ke 6...Last update aku haritu bulan May 2017...Tu pun kandungan aku tak menjadi...So lps je aku gugur kali ke 5 haritu...Hsptl terus set appointment dengan pakar gynea...Pakar cakap aku memang tak ada masalah untuk mengandung TAPI aku ada masalah untuk kekalkan kandungan aku...Yes tu yang diorang ulang-ulang cakap...So bermula lah Eksperimen atas aku...Ok Mula-mula diorang amek darah untuk cek

Tyroid -ive
Diabetes -ive
System Inmune -ive

TORCH -ive

so far semua negativ...so aku pas bab yang ni...Aku still tggu keputusan untuk Trombofilia...Sejenis penyakit darah beku..atau kalau mengandung darah tu tak sampai kat janin...So janin akan gugur...Bulan March 18 nnti baru dpt tau result dia..Biasa la kalau berurusan dgn Gov mmg lambat...Oke lepas je aku dpt result seperti di atas...and dokter said aku dah boleh preggy balik lepas 6 bulan miscarriage..Then Bulan Nov pun aku sta…

Updated Misi Hamil 2017

Hai..hari tu aku ada blog pasal Misi Hamil 2017 kan...yes memang aku hamil macam yang aku update haritu...Tapi lepas tu gugur lagi...masuk ni dah kali ke 5 aku gugur...Apa yang aku tau janin aku tak menjadi...

Ye memang aku preggy lepas minum probee yang aku cakapkan tu...but still janin aku ada masalah...Aku tak tau punca sebenar sebab bulan 8 2017 nanti baru dokter nak siasat...So buat masa ni aku memang tak tau apa masalah sebenar aku...Genetik ? nop i dont think so...takpe la..Allah takkan uji hamba dia melebihi kemampuan hamba nya...So bertabahlah aku selalu...

Sekarang aku tengah berpantang...Dah nak habis sebulan pun aku berpantang...Dokter suruh tunggu 3 kali period sebelum cuba lagi,and lepas je gugur aku terus diet,,,dari berat 66kg sampai la ni 59kg...Aku akan teruskan diet sampai raya nanti...harap dapat la target aku 55kg...

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa

Misi Hamil 2017

Hai,Assalammualaikum...Semoga anda semua diberi kesehatan yang baik.Insha Allah... Hari ni aku nak cerita sikit pasal misi aku tahun 2017 ni.Aku harap tahun ni aku dapat mengandung...tapi hari ni dah bulan March 17...Aku masih lagi haid seperti biasa...Aku fikir semua balik macam mana aku boleh hamil tahun lepas July 2016 tapi keguguran...Masa tu aku ingat aku ada pergi buat rawatan dekat Along,aku makan jamu mak dara dan masa tu berat badan aku turun sebab aku diet...So lepas gugur sampai sekarang masih belum hamil lagi...Aku rasa aku kena turunkan berat badan aku dulu untuk hamil...Sebab masa dulu yang aku pernah hamil berat aku memang tak sampai 70kg pun..So mudah untuk aku hamil...tu yang aku dapat fikirkan la kan...So apa aku kena buat sekarang ni...Mula2 aku kena turunkan dulu berat badan aku...teruskan makan folid acid,lepas je period pergi urut dan buat rawatan rahim dengan Along...Kalau nak cakap tuib fallopian aku ada masalah...Aku mesti tak dapat hamil lansung...ni tak...mas…

Trip to Phuket & Krabi

Februari 2016

Feb 21 :

Depart dari KLIA jam 6.55 pagi waktu Malaysia sampai di Phuket Airport dalam pukul 8.20.
Airport Phuket lagi cun la dari airport Krabi..mungkin Phuket macam bandar sikit la dari Krabi.Aku tahu sebab sebelum ni aku pernah la pergi Krabi.Kami berlima...Aku Gmie,Adik,Ayoi and Halim.
Sampai di Phuket kami ambil Van dari airport untuk pergi ke Patong beach. 150bath/person.30minit
If dari Airport phuket ke Phuket town murah sikit 100bath/person.So we ols naik la van yang warna putih tu. Sampai di Phuket dalam pukul 10am waktu thailand...Check in pukul 2pm..Awal sangat sampainya..We ols pun jalan-jalan la dulu cari makan...




Makanan...haish susah sikit nak cari kedai makan halal kat Phuket ni..We ols terpaksa jalan jauh sikit la..Terus pergi ke Bangla Road yang org selalu sebut-sebut...Then jalan kaki untuk pergi makan,sampai di kedai makan Little India berhadapan dengan Patong Beach.Total Lunch for 5 person lebih kurang 1400bath...Agak mahal juga..Antara menu yang kami…

Suri Rumah Sepenuh Masa-1 Jan 2016

Hi Happy New Year semua......agak lama aku tak update blog ni kan...Aku nak cerita pasal aku hari ni...30hb Dec 2015 contract kerja aku dah tamat...Diorang tak sambungkan pun contract aku...Takpe la...aku tak kisah pun...So lepas ni aku dah di labelkan sebagai suri rumah sepenuh masa...Untuk hari pertama tu,memang aku gila la sekejap nak buat apa pun tak tahu...Al maklum la dah bekerja selama 8 tahun..tetibe tup tup takde koje...Mau tak mereng aku sekejap nak buat apa kat rumah...So Azam tahun baru ni aku nak buat anak...hahaha...Semoga Allah permudahkan dan makbulkan permintaan aku ni...Dah lama tak rasa mengandung...Tapi kalau takde Rezki lagi aku nak buat macam mana...pergi holiday je la jawab nye...Bulan 2 ni kami akan ke Phuket...Happy Holidayyyy