Skip to main content

Posts

Updated Misi Hamil 2017

Hai..hari tu aku ada blog pasal Misi Hamil 2017 kan...yes memang aku hamil macam yang aku update haritu...Tapi lepas tu gugur lagi...masuk ni dah kali ke 5 aku gugur...Apa yang aku tau janin aku tak menjadi...

Ye memang aku preggy lepas minum probee yang aku cakapkan tu...but still janin aku ada masalah...Aku tak tau punca sebenar sebab bulan 8 2017 nanti baru dokter nak siasat...So buat masa ni aku memang tak tau apa masalah sebenar aku...Genetik ? nop i dont think so...takpe la..Allah takkan uji hamba dia melebihi kemampuan hamba nya...So bertabahlah aku selalu...

Sekarang aku tengah berpantang...Dah nak habis sebulan pun aku berpantang...Dokter suruh tunggu 3 kali period sebelum cuba lagi,and lepas je gugur aku terus diet,,,dari berat 66kg sampai la ni 59kg...Aku akan teruskan diet sampai raya nanti...harap dapat la target aku 55kg...
Recent posts

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa

Misi Hamil 2017

Hai,Assalammualaikum...Semoga anda semua diberi kesehatan yang baik.Insha Allah... Hari ni aku nak cerita sikit pasal misi aku tahun 2017 ni.Aku harap tahun ni aku dapat mengandung...tapi hari ni dah bulan March 17...Aku masih lagi haid seperti biasa...Aku fikir semua balik macam mana aku boleh hamil tahun lepas July 2016 tapi keguguran...Masa tu aku ingat aku ada pergi buat rawatan dekat Along,aku makan jamu mak dara dan masa tu berat badan aku turun sebab aku diet...So lepas gugur sampai sekarang masih belum hamil lagi...Aku rasa aku kena turunkan berat badan aku dulu untuk hamil...Sebab masa dulu yang aku pernah hamil berat aku memang tak sampai 70kg pun..So mudah untuk aku hamil...tu yang aku dapat fikirkan la kan...So apa aku kena buat sekarang ni...Mula2 aku kena turunkan dulu berat badan aku...teruskan makan folid acid,lepas je period pergi urut dan buat rawatan rahim dengan Along...Kalau nak cakap tuib fallopian aku ada masalah...Aku mesti tak dapat hamil lansung...ni tak...mas…

Trip to Phuket & Krabi

Februari 2016

Feb 21 :

Depart dari KLIA jam 6.55 pagi waktu Malaysia sampai di Phuket Airport dalam pukul 8.20.
Airport Phuket lagi cun la dari airport Krabi..mungkin Phuket macam bandar sikit la dari Krabi.Aku tahu sebab sebelum ni aku pernah la pergi Krabi.Kami berlima...Aku Gmie,Adik,Ayoi and Halim.
Sampai di Phuket kami ambil Van dari airport untuk pergi ke Patong beach. 150bath/person.30minit
If dari Airport phuket ke Phuket town murah sikit 100bath/person.So we ols naik la van yang warna putih tu. Sampai di Phuket dalam pukul 10am waktu thailand...Check in pukul 2pm..Awal sangat sampainya..We ols pun jalan-jalan la dulu cari makan...




Makanan...haish susah sikit nak cari kedai makan halal kat Phuket ni..We ols terpaksa jalan jauh sikit la..Terus pergi ke Bangla Road yang org selalu sebut-sebut...Then jalan kaki untuk pergi makan,sampai di kedai makan Little India berhadapan dengan Patong Beach.Total Lunch for 5 person lebih kurang 1400bath...Agak mahal juga..Antara menu yang kami…

Suri Rumah Sepenuh Masa-1 Jan 2016

Hi Happy New Year semua......agak lama aku tak update blog ni kan...Aku nak cerita pasal aku hari ni...30hb Dec 2015 contract kerja aku dah tamat...Diorang tak sambungkan pun contract aku...Takpe la...aku tak kisah pun...So lepas ni aku dah di labelkan sebagai suri rumah sepenuh masa...Untuk hari pertama tu,memang aku gila la sekejap nak buat apa pun tak tahu...Al maklum la dah bekerja selama 8 tahun..tetibe tup tup takde koje...Mau tak mereng aku sekejap nak buat apa kat rumah...So Azam tahun baru ni aku nak buat anak...hahaha...Semoga Allah permudahkan dan makbulkan permintaan aku ni...Dah lama tak rasa mengandung...Tapi kalau takde Rezki lagi aku nak buat macam mana...pergi holiday je la jawab nye...Bulan 2 ni kami akan ke Phuket...Happy Holidayyyy

Krabi Trip May 2015

Hi...Krabi Trip... Flight pukul 1 lebih...aku mintak lily and abg kamal hantarkan...dalam pukul 10.30pagi kami dah otw ke KLIA2...sampai di KLIA terus pergi ke departure...tiket kami pergi balik lebih kurang RM425.00 untuk 2 orang la...sebab aku eprnah tgk algi katli awal...bulan sept 2014 aku dah beli untuk May 2015...Promo punya kat AirAsia la...haihhh dah lama tak naik kapal terbang nih...berderau jugak darah aku...haha..Perjalan Flight ambil masa lebih kurang 1 jam...then...yeyyy dah sampai Krabi Airport....Imigresen kat sini cengey btol..bagi passport pun campak2 je...tu yang aku boleh komen la...tak mesra alam langsung...wadehekkk...hahaha....
11 May 2015- Isnin -  Hari pertama jejak kaki di Krabi...sampai je kat Airport Krabi...terus pergi cari transport untuk ke Ao Nang Beach Krabi...Tiket bus atau taxi kene beli dekat airport..maksud nye dekat dalam la masa otw nak ke luar tu...Harga taxi ke Krabi 600bath untuk satu taxi la...taxi pun kerrrlasss kau...Vios kot...hahaha...So...…

Broga Hill

Assalamualaikum....

Hi...Sabtu lepas kami naik Broga lagi...Ni kali ke 2 lah aku tibai naik Broga...Kunci Jam 3 pagi...tapi dua-dua lewat bangun...hhahaha...Yelah kteorg tido awal sgt....mcm mana nak bangun awal...hahaha...Oke Jam 4.30 pagi jugak lah kami keluar dari rumah...Pergi ambil Yani...My office mate...Then Terus bergerak ke destinasi...
Yeyyy...Dah sampai...lebih kurang jam 6.45 kita dah sampai di Broga...Bersemangat nih nak rabat naik Broga ( Rabat = Panjat Bahasa utara baq ang) hahaha...Dalam perjalanan ke atas tu aku memanng tak de ambil gambar langsung la...sebab tak larat sangat dah...Dengan berat aku sekarang ni...tak mampu aku nak tampung badan ni dah...Dulu yela berat baru 48kg...Pewwitttt..Tu time hanak dareeeee...Tak payah cerita la....hahaha....Now dah mak dare...APTB...hahaha...

 Can't u see that ??? hahaha i Did it.....Bapak memang semput habes la......Sampai rasa nak putus asa pun ada..haha sebab memang dah tak mampu nak rabat naik....
Ini baru sampai 1000 p…