Skip to main content

Misi Hamil 2017

Hai,
Assalammualaikum...Semoga anda semua diberi kesehatan yang baik.Insha Allah...
Hari ni aku nak cerita sikit pasal misi aku tahun 2017 ni.Aku harap tahun ni aku dapat mengandung...tapi hari ni dah bulan March 17...Aku masih lagi haid seperti biasa...Aku fikir semua balik macam mana aku boleh hamil tahun lepas July 2016 tapi keguguran...Masa tu aku ingat aku ada pergi buat rawatan dekat Along,aku makan jamu mak dara dan masa tu berat badan aku turun sebab aku diet...So lepas gugur sampai sekarang masih belum hamil lagi...Aku rasa aku kena turunkan berat badan aku dulu untuk hamil...Sebab masa dulu yang aku pernah hamil berat aku memang tak sampai 70kg pun..So mudah untuk aku hamil...tu yang aku dapat fikirkan la kan...So apa aku kena buat sekarang ni...Mula2 aku kena turunkan dulu berat badan aku...teruskan makan folid acid,lepas je period pergi urut dan buat rawatan rahim dengan Along...Kalau nak cakap tuib fallopian aku ada masalah...Aku mesti tak dapat hamil lansung...ni tak...masuk ni dah 4 kali aku hamil dalam masa 6 tahun ni..

1st hamil = 2011 Gugur masa 3 bulan,cuci
 Masa ni berat aku dalam 50kg something

2nd hamil = 2012 Gugur masa 9 minggu,jatuh sendiri tak cuci
Masa ni berat 50kg ++ juga

3rd hamil = 2012 Bersalin masa kandungan 5 bulan,baby aku tak dapat diselamatkan
Masa ni berat pun 50kg++ .Masa mengandung 64kg

4th hamil = 2016 Masa ni setelah 3 tahun tak hamil,berat 60
Baby lambat jadi and last sekali gugur.

So kesimpulan yang aku boleh buat untuk kes aku ni...Aku rasa berat badan aku mempengaruhi kehamilan aku..Ok Aku kena buat test ni...Esok 27 March 2017 aku kena mula diet...Kalau betul tekaan aku dalam tahun ni aku akan hamil...

Aku akan update bila aku dapat hamil lepas ni...

Assalamualaikum




Comments

Popular posts from this blog

Hamil 2017 December

Assalamualaikum...hai semua...hari ni aku nk update pasal kehamilan...Yey bulan December ni aku kembali hamil kali ke 6...Last update aku haritu bulan May 2017...Tu pun kandungan aku tak menjadi...So lps je aku gugur kali ke 5 haritu...Hsptl terus set appointment dengan pakar gynea...Pakar cakap aku memang tak ada masalah untuk mengandung TAPI aku ada masalah untuk kekalkan kandungan aku...Yes tu yang diorang ulang-ulang cakap...So bermula lah Eksperimen atas aku...Ok Mula-mula diorang amek darah untuk cek

Tyroid -ive
Diabetes -ive
System Inmune -ive

TORCH -ive

so far semua negativ...so aku pas bab yang ni...Aku still tggu keputusan untuk Trombofilia...Sejenis penyakit darah beku..atau kalau mengandung darah tu tak sampai kat janin...So janin akan gugur...Bulan March 18 nnti baru dpt tau result dia..Biasa la kalau berurusan dgn Gov mmg lambat...Oke lepas je aku dpt result seperti di atas...and dokter said aku dah boleh preggy balik lepas 6 bulan miscarriage..Then Bulan Nov pun aku sta…

Up To Date

Assalamualaikum....Bapak lama aku tak tulis blog...hahahah....giler kau...aku hari2 bz keje...balik kerja malam...kadang-kadang pukul 8...paling lewat pukul 10 mlm...atas pukul 10 malam dah jadi seram dah tinggal kat opis ni sorang-sorang....
Hahahahaha....okey sepanjang aku kerja sini...Aku dah keluar kereta aku sendiri atas hasil duit aku sendiri BMH ape ntah no plat dia aku tak hingat....hahahaha Myvi Putih...kejap lagi aku post gambar nye....
Sekarang agak risau juga sebab  aku ni boros juga....hahahaha...tapi takpe lah....Insha Allah semua yang di rancang berjalan dengan lancar Amin...Aku malas nak cite banyak...aku just share la...gambar2 eh...hehehe...  Hehe Dats my own property BMH 4738...  Guess who ?? hehe anak abg epulllll...comey kan ? Nazirah wedding...haha...kau orang kedua kawin dlm group kita...ahakss BFF

Updated Misi Hamil 2017-2018

Hai semua...Hari ni aku nak update pasal pregnancy aku...
So last yang aku pergi Hsptl Sg.Buloh haritu sebab ada spotted kan..Then dokter bagi masa lagi 2 minggu untuk datang repeat scan...3hb Januari 2018...Ouh ya sebelum tu Happy New Year...And tahun ni aku dah berumur 27 tahun...huhuhuh..Lagi 3 tahun nak masuk 3 siris dah ni...Hahaha...

Ok back to my story...Setiap kali lepas solat aku akan berdoa semoga diberi peluang menjadi ibu kali ni..tapi sehari sebelum 3hb tu...tetibe ada bleeding..keluar la seketul daging kecil...aku dah putus harapan dah masa ni..Mungkin Allah tak nak bagi lagi Rezki kat aku...Sah la aku menangis jugak...Memang aku rasa down jgk...Sebab ni kali ke 6 kan..Sape je yang tak sedih kalau jadi macam ni...kenapa tak tunggu sampai esok je..kan nak jumpa dokter dah..Aku bagi tau abg gmie aku..Dia pun suruh aku sabar je...Esok pergi je la hadap dokter dengan hambar.

3hb Jan 18

So pepagi bangun..mesti la tak ada mood sangat mengenangkan hal semalam...WE ols pun pergi…