Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Bulan Ogos 2014

Assalamualaikum...

Harap korang sehat walafiat....Bulan syawal..Dah lepas raya utk tahun ni kan...terasa sekejap sgt masa berlalu sekarang ni....Lagi sikit  je aku akan masuk 24 tahun...tapi...still belum diberi rezeki anak...Aku pun tak tahu apa masalah aku...nak kata tak leh peknen...Rasa nya dah tiga kali aku mengandung...Cuma rezki untuk aku belum sampai....i wonder when??? huhuhu...Macam post aku yang lepas...Sekarang aku akan pergi Hospital Selayang...try kat sane pulak...Kite kene usaha macam mana cara sekali pun...Nak seribu daya kan...Tak nak seribu dalih...bab anak sape yang tak nak kan ?? haha Zetty Junior tapi copy paste muka Gmie...hahaha...Bos aku pun ada syorkan aku macam-macam cara...Oleh kerana dia tu Cina dah tentu lah dia suruh aku try Perubatan cina...ahaksss...Ada macam-macam nama ubat dia bagi kat aku...Tapi aku tak berkesempatan lagi nak carik...Lagi pun Ubat cina ni semua mahal gila baiii...Jenuh aku nanti...So cara murah adalah pergi ke Hospital Gomen je nyah …

Dugaan April 2014

April...Terlalu banyak benda yang jadi...5 April 2014....Birthday aku....tapi sehari sebelum birthday aku...Aku di kejutkan dengan satu berita...Guess what....to shock...sampai aku ingatkan orang tu main-main...Lepas aku habis lunch...baru je masuk offiece...Dia call...aku ingatkan dia la...sekali ade suara orang lain...Orang tu bagi tahu aku..."Kak suami akak xcident"...Mula-mula aku ingatkan dia main-main..Yerla esok birthday aku plak...Mana la tau kot2 Dia saja nak gurau2...Sekali budak tu macam serius je..Hah apa lagi berderau terus darah aku...badan jadi lemah...Terasa longgar semua...menggigil aku...Budak tu cakap Dia ada dekat depan Ikano...Terus aku jadi kelam kabut la...gelap dunia aku ni sekejap...Aku pun terus la pergi sana....belum sempat aku sampai sana...Awal call....katanya Ambulan dah sampai...Aku pun terus la pergi Hospital...Perasaan aku kosong...tapi aku bersyukur dia tak apa-apa....Cuma aku tak mampu nak menangis...mungkin sebab aku ni seorang yang tabah.…

If I Leave-Lee Hyun Jin (Heartstrings)

문득 새벽을 알리는 If the wind might blow on my heart nuntteun saebyeog-eul allineun 그바람하나가지나거든 Telling me again that I’m alone keu palan hanaga jinageodeun
그저 한숨쉬듯 물어볼까요  Should I just give out a sigh and ask myself.

keujyeo hansumswideus mul-eobolkkayo
나는 왜 살고 있는지  Why do I have to live myself

nannun wae salgo issneunji
나 슬퍼도 살아야 하네  Though I may be sad I’ve got to live

na seulpeodo saraya hane
나 슬퍼서 살아야 하네~  Because I feel so sad I must go on~

na seulpeoso saraya hane…

이 삶이 다 하고 나야 알텐데  I know that I will understand when I’m gone.

i sal-mida hagonaya altende
내가 이 세상을  Why I just had to live

naega isesang-eul
다녀간 그 이율 My life here in this world

danyeogan geu-iyu
나가고 기억하는 이 You were the only one for me

na gago gieokhaneun i
나 슬픔까지도  The sorrow of my heart

na seulpeum kkajido

Bleeding

Aku tak tahu la dugaan ape lagi yg aku kena tempuh...Aku baru je period 20hb 1 14...tibe-tibe bleeding lagi hari ni 3hb 2 14...bulan lepas pun sama jadi mcm ney...tapi bila aku pergi PMC...Dokter Zarul just cakap hormon aku tak stabil...pertama aku pergi 12hb 1 14. Sbb bleeding dia bagi ubat henti darah dan hormon..tapi darah tetap tak berhenti..then aku period 20hb tu...okey la...pastu dtg jmpe lagi sebab dokter cakap kalau period dtg lagi jmpe dia...then for the second time aku pun pergi lagi...kali ney dia bagi ubat hormon Progyluton mkn 21 hari...then period akan datang pastu kena p jmpe dia lagi..tp aku mkn 5 hari je ubat tu...then now bleeding lagi...aku terus pergi hospital sg.buloh...diorang suruh pergi klinik kesihatan utk buat pap smear...so..esk aku akan pergi buat ujian tu...Aku harap keputusannya normal...sbb aku memang nak pregnant...Ya Allah Ya Tuhanku...Makbulkanlah permintaan hambamu ini...Amin...

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Sahabat Sejati

KISAH SAHABAT SEJATI ************
Terdapat dua orang sahabat baik di sebuah kampung. Sejak kecil lagi, setiap perkara yang mereka buat akan dilakukan bersama-sama. Dari meredah hutan, memancing, belajar dan apa-apa sahaja sekalipun, mereka akan melakukannya bersama-sama. Pendek kata, dimana ada sahaja, akan ada mereka berdua.


Seawal usia remaja, negara mereka telah dilanda satu peperangan. Ini telah memaksa semua remaja untuk melibatkan diri dalam bidang ketenteraan bagi mempertahankan tanah air. Tidak terkecuali, dua orang sahabat ini. Mereka memasuki bidang ketenteraan bersam-sama.


Pada suatu pagi yang hening, tiba-tiba pihak musuh telah menyerang markas tempat tentera ini. Maka suasana yang pada mulanya hening menjadi hingar bingar. Kdengaran buyi tembakan mush memecahkan kesunyian pagi. Pihak musuh yang menyerang telah menembak membabi buta. Maka, tunggag langgangla lah pihak tentera tadi termasuk dua orang sahabt tadi.


Sesampainya mereka di markas rahsia. Sahabat tadi mendapati bawah …