Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Untuk Suamiku

"bakal suami sejati sila beri perhatian.bakal isteri 

pantang benda2 ni jadi JANGAN:


1) JANGAN Lupa tarikh birthday dan anniversary
2) JANGAN Puji perempuan lain dihadapan isteri 
3) JANGAN Tengok perempuan lain dihadapan isteri 
4) JANGAN Terlebih mesra dengan rakan baik isteri 
5) JANGAN Like/comment/follow page perempuan lain di FB/Twitter 
6) JANGAN Letakkan password di Handphone

7) JANGAN Clearkan inbox/call log in n out
 8)JANGAN Lepak borak kosong dengan kawan2 sampai lewat pagi
 9) JANGAN Lupa isteri jika ke luar negara/outstation pastikan call/sms tanya isteri 
10) JANGAN Lupa bg suprise mcm kek, kad, bunga, coklat. (bagi saja tanpa perlu sebab) 
11) JANGAN Lupa cium dahi isteri sebelum pergi kerja. Isteri Touching beb...

" Tp ingt wahai bakal isteri bukan semua ini y mmbhgiakn 

rumahtngga. Jgn mengada2 adakan benda y xpenting. Bkn 

smua lelaki blh ingt sbb lelaki sbuk mencari rezeki y halal 

utk isterinya.

Saka ke ??? Santau ke ???

Assalamualaikum...Hari ni aku nak cerita pasal aku dan dunia yang kita sendiri tak tahu macam mana nak tafsirkan...bukan kita la...tapi aku...ahaks...Okey aku mulakan dari zaman aku comel-comel dulu..hahaha...zaman kecil la...aku susah nak dapat demam...tapi sekali aku demam...perrghhh giler dasat r...aku mesti akan dengar suara2 org...(org ke?) hahahaha..Entah la...Demam aku teruk...panas gila....tapi takpelah...biarkan aje sebab semua tu masa aku kecik kan....tapi bende ni macam dah serasi je dengan aku...aku selalu kena himpap...dari umur aku 12 tahun sampai la sekarang ni 22 tahun...sampaikan aku dah terbiasa bila kena himpap..aku buat tak faham jer....hahahaha...Aku selalu dengar suara2 dalam kepala hotak aku ni sebelum aku tidur...entah ape la diorang marah2...bebel2...aku pun tak faham...dan sampai la ke tahap aku preggy....1 gugur...second...gugur...third lak...bleeding2 jgk...tapi aku dok inject...tapi satu hari air ketuban aku pulak pecah masa kandungan aku berusia 5 bulan 3…

2Day1Night Trip to Pangkor Island 15.6.2013 - 16.6.201

Boring Monday....Hari aku kembali mcm biasa...Bangun tidur...Pergi kerja..Kerja satu hari..then balik makan tidur...arghhhh boring....Sebab apa lagi boring....sebab last weekend aku pergi bercuti...tapi 2 hari 1 malam jer...tu pun kat pangkor jerr...semua nye jerrr..hahaha..

Okey..Lets start the story....15hb 6 2013...Aku tak dapat tidur sebab cuaca malam tu tersangat lah panasss...Sampai pukul 3pagi....Jam HP aku pun berbunyik...Adoiii.."tak tidur lagi ni"....Gerak diorang bgn...Kami keluar dari rumah lebih kurang pukul 4 pagi...Tunggu Ibu semua dekat pasar malam payajaras...

Gerak ke Marina Jetty dari pukul 5 pagi...sampai lebih kurang pukul 9 pagi...Agak messy r plan this time...Yelah biasa lah banyak org banyak ragam...So agak boring jugak la...Sampai ke Jetty Marina terus naik bot...sebab ngam2 sampai kan....tak sampai 5 minit dah sampai di Jetty Lumut...Ada masalah dgn penginapan...tapi settle jugak akhirnya...Kami stay di Coral Bay Resort kat Pasir Bogak la...Boring s…

Up To Date

Assalamualaikum....Bapak lama aku tak tulis blog...hahahah....giler kau...aku hari2 bz keje...balik kerja malam...kadang-kadang pukul 8...paling lewat pukul 10 mlm...atas pukul 10 malam dah jadi seram dah tinggal kat opis ni sorang-sorang....
Hahahahaha....okey sepanjang aku kerja sini...Aku dah keluar kereta aku sendiri atas hasil duit aku sendiri BMH ape ntah no plat dia aku tak hingat....hahahaha Myvi Putih...kejap lagi aku post gambar nye....
Sekarang agak risau juga sebab  aku ni boros juga....hahahaha...tapi takpe lah....Insha Allah semua yang di rancang berjalan dengan lancar Amin...Aku malas nak cite banyak...aku just share la...gambar2 eh...hehehe...  Hehe Dats my own property BMH 4738...  Guess who ?? hehe anak abg epulllll...comey kan ? Nazirah wedding...haha...kau orang kedua kawin dlm group kita...ahakss BFF