Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Tentang Aku : 21 Minggu (5 bulan 1 minggu)

Assalamualaikum....This week its been 21 weeks...Almost 5 month n 1 week...huhu...and only left 4 month before i give a birth to my future baby...Guess what??? This week he/she can hear anythink that i say...sing...
Ramai yang cakap perot aku besar...haha... Happy aku...hahaha...Aku selalu dengar zikir2...and surah2...I just nak kurangkan perasaan marah aku.. Sebab aku rasa emosi aku tak tentu sangat sekarang...I cant bear noisy...Lagi2 suara Wafri...Adoiiii.... Semak je rase...Selalu dia kena marah dengan aku...Macam mana aku nak control emosi ni ha ?? hadoiiii...Susah jugak mengandung ni kan....huhu...Pape pun Aku happy la...huhu...Yatie plak bulan depan dah nak meletop...hahaha...Dia cakap masa scan mayb...mayb okey...baby girl...ekekekeke..Just wait n see.....

Perangai diorang

Assalamualaikum....Harini nak cerita tentang "mereka"..... Aku tinggalkan kucing-kucing aku sejak aku start keje kat CT Panel.... Mula-mula tu semua nya ok....since musim hujan ni...kucing2 tu berak kat dalam rumah pulak... Ape lagi mak dia membebel la...Aku dah cakap dgn dia..."jom pergi ambil kucing2 tu...since kite orang stay kat Kota...tapi dia selalu malas...malas nak drive la..itu ini...So dlm masa 2 3 hari mak dia asyik call je la n tiap kali tu la aku ajak dia pergi ambil...dia malas !!! Nak di jadikan cerita ni....Hari ahad tu bapak dia ada mcj...suruh balik bagi mkn kucing n kemaskan kucing...n bapak dia ckp kalau boleh buang terus....aku baca la mcj dia...Aku ckp dgn dia...Tgh hari ni pergi ambil la kucing2 tu...dia ok je la...sebab mmg nak blk Sungai Buloh pun..ada kenduri kat rumah mamat... Balik2 je rumah...Dia ckp..kucing dah tak ada...diorang dah buang kat Sri Buloh...Perghhhh menyirap aku dengar...Ape punye perangai la diorang ni...tak tahu ke tu kucing ada …

Lagu dan Kenangan

Rio-Layu di hujung mekar - Lagu ni buat aku teringat masa kat PLKN dulu...kumpulan 3 panggilan ke 6
                                          Kem Ulu Pari Negeri Sembilan... Miss u all girl...

Fotograf - Jangan kau ucap Selamat tinggal - Lagu aku dengan Edy...sebab apa tau jadi lagu                  
kami...Setiap 
                                                                    kali aku keluar dengan dia...msti lagu ni akan keluar di 
                                                                    Seingat aku 4 kali kami keluar n 4 kali jugak lah lagu ni
                                                                    berkumandang radio.....Tempat kami..Klang....

Yantzen - Meniti Suratan - Bila aku dengar lagu ni...aku teringat kt Wan...sebab dia suka dengar lagu ni
                                         dulu -WANIZA-...Masa tu umur aku 15 tahun...Banyak kenangan aku dgn dia...

Gun & Roses - Don't Cry - Aku tau lagu ni dari epul (Hasbullah Mawardi)...dia cakap sebelum tid…

Cinta Sejati

Kata orang cinta yang sejati tidak boleh dijual beli...cinta yang sejati perlukan pengorbanan...cinta yang sejati hanya pada Allah...Aku selalu melukakan hati dia...sejak pertama kali aku kenal dia...dia lah pemberi semangat kepada aku...dia lah segala-galanya...tanpa dia..aku tak akan dapat teruskan hidup...aku yang bersalah atas segala yang terjadi dari mula hingga ke hari ini...aku yang lukakan hati dia...aku yang tinggalkan dia...aku yang lupa akan segala jasa-jasanya..aku yang lupa akan cintanya yang tulus dan setia...Tinggalkannya hanya kerana dia jauh dari ku..tinggalkan dia hanya kerana seorang lelaki yang selalu ada di sisi aku...walaupun aku masih sayangkan dia...aku lupa diri...walaupun begitu..dia tetap maafkan aku..dia tetap menerima aku..dia tetap cintakan aku..dia tetap menunggu aku...aku yang sepatutnya berada di sisi dia...aku yang sepatutnya ada dengan dia...aku yang sepatutnya menyerikan hidup dia...tapi....aku tinggalkan dia...keseorangan...kesepian...menderita...k…

Seindah Sinar Pagi~

Seindah sinar pagi Ku pancarkan cinta ini Semoga bersinar di hatimu Selembut angin malam Terhembus kasih untukmu Hingga terbayang wajahmu Percayalah sayangku Hanya engkau ku cinta Tak pernah aku berubah hati Semakin hari (sayang) Semakin hangatnya cinta Sehingga membakar di kalbu Jangan kau ucap selamat tinggal Pada diriku yang setia Tak sanggup aku untuk berpisah Inginku hidup bersama Cintaku hanya untukmu Lagu ni terlalu banyak kenangan manis yang tak akan aku lupa kan sampai nafas aku yang terakhir...tiap kali dengar lagu ni..meremang bulu roma aku...kadang2 rasa nak menangis...dan kadang2 mengalir jugak airmata aku ni...Lagu ni terlalu bermakna bagi aku...sampai ke hari ni aku tetap teringat segala-galanya...

-Mission Started-

Mission start bermula 21-07-2012 bhahahahaha....
Sekarang berat aku 60kg...aku nak tengok sebulan ni berapa kg turun...
Aku akan timbang semula 20-07-2012...
Then aku akan catit balik kat Blog ni...
So u olls...Kita tengok boleh tak aku turunkan berat badan aku...
nanti aku akan upload gambar sebelum dan selepas OTE (^_^)

2nd Puase My Baby Has left me 4 eva

-Die 22.07.2012- -Guinea Pig- -Die because of food-

Its About Me-Andai Aku Kaya

Hye Assalamualaikum...Tajuk blog hari ni...Andai Aku Kaya...kalau la aku kaya...aku nak bukak 1 Nurseri untuk kucing2 terbiar...kesian sgt aku tgk diorang ni...Lepas tu aku nak beli 1 rumah tuk anak2 terbiar yang selalu aku tgk kt tepi2 jalan..tak kisah la org tua ke org muda ke..asalkan diaorang tu org yg terlalu susah dan daif...Sebak haty aku ni tgk diaorg..n selalu aku terfikir..kalau aku kaya...aku dah senangkan hidup mereka...Bila aku tgk kt dlm facebook gambar2 mereka hati aku jadi sebak...dengan tak semena2 bergenang air mata ni...kasihan...aku bersyukur aku dilahirkan dari golongan2 yang sederhana...walau pun pada aku hidup aku ni miskin..tetapi ade org yang lagi miskin dari aku...nak makan pun tkde duit..ape lagi nak beli baju2 segala harta dunia ni...Selalu aku berangan.."kalau la aku kaya"....Mereka yang akan aku bantu dahulu...Aku xboleh bayangkan kalau adik aku yang jadi mcm ni..Ya Allah kau limpah kan lah rezki ku ini agar aku dapat membantu mereka yang susah.…

Macam2 hal la

Macam mana aku nak buat dengan kereta ni ha ? susah btol la selagi gmie tak beli kereta lain...Asyik berebut je...pastu ade je yang tak kene..kalau ckp psl kete je..msty ade yg tak kene...dia pun selalu cakap lambat..nak pakai kete tetibe jer..padahal aku dah plan mcm2 dan ni...semua kene cancel sebab dia nak pakai kete je...cube dia cakap awal2 nak pakai kete..takde la jadi mcam nie...haihh susah btol la...patutnya cakap klete tu kete mama jer..baru la sedar diri sikit kot...aku dah jadi takot nak bagi dia buang duit kat kete tu...kang banyak dia melabur...ape2 jadi kang dia sibuk nak kete tu pulak..beratt tuu...punohh..haihh..mcm mne la nak sttle ney...bila ntah dia nak beli kete sndri...ssh btol...16hb ni aku dah mula kerja baru..aku harap semua nya akan okey...gaji aku pun akan naik sikit...Ya allah permudahkan lah bagi aku segala urusan aku nanti..ni pasal moto gmie ni tah bila dia nak uruskan ni..jgn nnti satu hari dpt kat abg dia sdah...aku dah bebel dah ape yg patut..tgk la mcm…

My KKK

Hye...tonight i wanna tell ya about my kkk...do you know what is it ??kkk is means KAWAN KARIB KU...ya..she is my kkk..Sarah-Marie Bt Khalid...she's my best frenz ever...me frenz with her at 7 years old...that time me having my school at S.K Puchong Batu 14...until me move out from Puchong....that time i was 12 years old..and then she have to go back to London..the place she was birth from...because she from london..her mother is malaysian and get married to her father...her father was british..and she was birth at London...what i know after i move out...her father and mother divorce..and she have to go back to london..After that she always sent me a letter..and i also sent back a letter...after that we lost cantact..until now me still find her..i really miss you sarah..when i tink bout you..i always read u letter...guess what i still keep the letter(^_^)...it make me sad TT...how i wanna find you sarah..its so hard to hold sumtink in ur deep heart...i donno wether u still rememb…

Kalau kau tak percaya,jangan suruh orang percaya

Ibnu Rumi pernah berkata :
manusia dan dunia ini pasti mempunyai kekurangan

yang tak sedap dipandang mata atau kelemahan yang 
mencemari kemulusannya,tidaklah adil jika engkau 
meninginkan teman yang bersih di dunia ini sedangkan 
engkau sendiri tidak bersih...
Cermin diri dulu sebelum nak cakap pasal org lain...cakap pasal kepercayaan ni mmg 
ssh...kau mmg poyo kalau cakap...tak pandai cakap konon..tapi kau pandai menipu...depan 
aku pijak semut pun tak mati..belakang aku..aku tak tau ape kau buat...asyik mengunkit hal 
yang lepas...kau bodoh...aku busan la dgn kau...benci la..mcm mana aku nak lari dari kau ni 
???aku dah cakap tak payah baik buat sementara ni...sebab kalau baik..kita msty akan gadoh 
lagi...ha mcm ni la...menyampah aku tengok muke kau...kau mayb tak tahu perangai aku 
yang 1 ni...aku cepat busan cepat lupekan org..cepat semuanya kalau dah menyampah....n 
aku takkan menyesal kalau dah buat keputusan...kalau nak dibandingkang abg kamal dgn 
kau..mmg jauh sgt2 bezanya kau tau tak ??…

Baca & Muhasabah Diri

Orang seringkali mentafsir bahawa apabila seseorang itu cuba meluahkan perasaan dianggap mengumpat la, mengaibkn orang la....


sebenarnya org tu hanya sekadar mahu meringgankan beban diri yang dipikul di atas masalah-masalahnya yang tersendiri . 


jika mengikut kaedah psikologi pun proses meluah perasaan adalah salah satu cara untuk menenangkan fikiran jika menghadapi sebarang masalah sedikit sebanyak dapat menghilangkan dan meringgankan stress pada diri. 

Cuma janganlah sampai terlebih-lebih menceritakan masalah yang dihadapi terutamanya jika ia melibattkan orang lain kerana dikuatiri timbulnya salah faham yang besar iaitu FITNAH.. 

Disamping itu cara terbaik nak hilangkan tekanan terhadap individu lain yg sudah membuat diri anda marah adalah cuba fikirkan tentang kebaikannya kerana itulah salah satu cara yang terbaik nak hapuskan sifat dendam dalam diri.

Namun begitu, cik iena bukanlah orang terbaik untuk mebicarakan persoalan dan isu ini kerana kadangkala cik iena sendiri terpengaruh den…

Jiran Sebelah

Assalamualaikum..hye arini aku nak cite tentang mereka,haha jiran sebelah...nak tau sape jiran sebelah tu ?? die tu akak ipar laki aku la..nama dia kami panggil kak ana je...mase aku berkawan ngn gmie tu ade la jugak gmie ni cite pasal dia tu..die tu jenis muka tembok...selalu mintak pinjam duit kat org..semua yang dia kenal..semua dia mintak...tu takpe la..1 perangai dia..dia suke bagi barang dia kat org..tp in d end dia akan mintak duit..dia akan ckp la harga baju tu berapa...hahaha ade jugak perangai macam ni kan...tu lantak la kan..kisah plak aku..1 hari dia mmg ade bagi baju kat aku mase aku still berkawan ngn gmie..aku tak nak..tapi dia bg jgk la..nak tak nak aku trpkse amek la...tp aku mmg tak minat pun baju mcm tu...okey...mase 1 aku nikah ngn gmie...guess what...mlm tu dia dah mintak pnjam duit..dia mintak 100...aku ckp la 100 tkde la..sbb gmie pegang duit...aku bg 50 je...padahal mmg beratus2 pun duit aku ade...kat situ aku dah nampak la bukti yang dia ni memang suka pinjam …

Bukan Mengunkit Tapi Membangkit

Haha siap ngn lagu aku bagi...Pasal tu je kau ngunkit segale mak nenek...aku tak cakap ape2..tapi ko yang melebih...aku bukan tak nak pergi jmpe sepupu2 ko..tapi aku cakap dengan elok..mate aku ni bengkak...aku segan...tapi kau emo lebih...pastu kau na ckp pasal kete pasal mak ko...ko tetibe cakap..ko tak nak baya kete..sebab kete tu kete aku...takpe mie...aku boleh bayar sendiri...aku boleh hidup tanpe ko mie...selame ni pun aku hidup bergantung atas diri aku sendiri..aku keje..aku carik duittt..tak kan sebab ko tak nak baya n tanggung ni sume aku mati ??tak mungkin sesekali !!! pasal mak ko..dah bertaun kite kenal..baru hari ni ko cakap aku tak hormat mak ko yang dah banyak tolong...ko cakap aku balik rumah tak pernah nak salam die..tak pernah nak hormat die ???aku kurang ajar la selame kite kenal ni??? kau biarkan la aku ni kurang ajar kan...selame ni ko tak pernah tego aku elok2 cakap elok2 sebagai suami ??khalifah aku ??tapi bile dah bertekak pasal hal kecik..ko ungkit mnde yang…

Kenangan Lalu

Hye assalamulaikum..hari ini aku nak cite tentang kenangan lalu...ni pasal aku ngn Gmie la..haha..bler aku balik je rumah mak mertue aku yang kat sungai buloh tu..mule la teringat mase aku berkawan dgn Gmie dulu...Aku tak cite sume la cuma ambil part2 mcm mane aku kenal dia..mcm mana aku boleh kawan couple & kawin okey..


Okey mule2 nak jadi kawan...Dulu Ecah slalu je ajk gmie lepak bukit..Mase 1st2 sekali aku jmpe Gmie depan2..mase tu aku ngn Ca g bukit...pastu Eca ckp "kol Gmie lah,ajak lepak"...aku pun okey je la..mase tu aku ade Nouvo aku..WSH 1191...haha die dtg naek EX5 die la..mule2 skaly terlintas kt pale otak nakai aku ni "comey gak mamat ni".HAHAHAHAHA...lawak la...lepas tu kawan je la macam biase...



Aku pendek2 kan lah eh...mule jadi teman tapi mesra lah...mase tu aku dok umah yatie...mmg lame jugak la aku kawan..then 1 hari tu nak jadi cite...Gmie pergi Perak kalau tak salah aku la..mase tu pulak aku couple ngn Leepass tu..aku mmg gatai sket..aku mcj k…

Tentang Kawan Aku ni

Hye assalamualaikum..aku nak cerita pasal kawan aku yang sorang nihh...hari tu aku pergi rumah dia...saje la nak jumpa nak ajak lepak...yang aku menyampahnye..nak kua langsung tak boleh !!! BF die tak bagi keluar lnsg..kalau nak keluar..keluar dgn dia je...otak dia la..hari tu aku ajak kua sekali dengan dia..mcm2 alasan dorang bagi...kete taya problem la..nak balik perak dah la...seriously BENCI aku...hek eley...yang lagi menjelikkan...dia boleh cakap "aku tak kisah pun tak keluar "....eeeee aku dah menyirap dah sebenarnye...takkan la nak keluar dengan aku pun tak bagi..aku ni sape pulak..ade jgk laki mcm ney..laki tu aku dah bengang 1 hal...ni yg pompuan ni pun..weyy blom kawin lagi la..nape la ade jgk pompuan yg sengal mcm ni pada zaman mcm ney...sampai sanggup tolak kawan ke tepi semata-mata pasal jantan tu...sebab dia bagi sume yg kau nak..kawan pun kau tolak tepi..aku tak sangke la wey...ehh minah..kau pk la...kau nak hidup sampai mati dengan dia nanti bila dah kawin...…

Tentang Aku & Dia

Hye...aku tak tau la nak ckp mcm mane lagi ni...hari2 bergadoh...baek tak smpai 5 minit..bertekak balik...die langsung tak boleh kalau aku marah die..Semalam die ckp nak pakai kete..sbb die ade audit mlm..aku da ckp da...aku nak gune sebab nak hanta boy g skola..ade ke die suh aku naik moto .... aku ni kalau tak ngandung tkpe..aku sikit pun tak kisah...tapi aku ngah ngandung...baru2 lagi lak tu bau sebulan lebih je..kandungan masih belum kuat..mmg bahye...sangat bahaye..ape2 jadi nanti..die nak tanggung ke ??? sggup ke dia nak tanggung ???..aku pun membebel la kat die...aku suh abg kamal hanta boy...pastu hanta aku plak...aku na jage btol2..taknak yg bukan2 jadi..xleh ke die pk ??? nape nak pntg kn dri sndri je...pastu bknnye die pakai sgt pun kete tu...die tggl kt selayang..die naek van g keje...tak ke skt hati mcm tu ??? da la mcm tu..pastu tgh hary dtg dgn tak minx maaf ape pun..bg kncy kete plak...dah sape lak na bawak balik  tu ???abg kamal tggl kete die..suh aku bwk balik...hish…

Hamil tapi keluar darah !!!

Hye assalamualaikum dan selamat pagii.... 13 march 2012..aku cek urine test..POSITIF !!! tapi keluar darah...wane cam coklat2 la...mama ckp tu biase la...kdg2 sesetengah wanita mmg mcm tu..so tkpe la..aku reles je la..then tetibe semalam 19 march 2012...keluar darah lak..mcm period tu...aku dah risau dah..takot gugur je...kalau keluar je tde pape tkpe la..jgn la jadi bukan2..adoiii....so mama ckp tggu je la..kalau ade kua mcm daging2 tu..sah la gugur...hurm TT..... Risau la aku...tggu je la nanti..ape nak jadi...

So frustated TT

Seriously i dowanna know anything else bout you..its so frustated to know you treat my like this on a day that we should be happy coz im pregnant...but you ??? do u really care bout your wife ?? why u so psyho??? why you so emotional ?? its suppose to be me that emotional...You left me four night ?? is that a responsible husband ??left a wife when fought ?? and didn't came back for a few day...hah get your self ready to be an responsible husband and matured husband..Please learn more about this issues..this is not a trivial matter that you can simply dont care about its..think whistly this matter and problem before you come back home...

Gadoh lagi ???

Assalamualaikum...luahan hati...gmie gmie...nape la suke besa2kan mnde kecik mcm ney...da kawen da pun..matang la sikit...aku amek tau aku marah..sbb aku syg..salah ke aku suh kau blk awal...salah ke ??? pastu bler time aku kua...kau lak memekak..aku bkn blk lmbt..aku kua pun ngn kak muni & dgn keizinan kau...ingt okey la...rupenye TAK....apehal la...mnde kecik je pun...tyh la na besakan...suke ke gado mcm ney ??? tak blk rumah...suke la ??? okey la..pasni aku takan tanye kau bler kau na blk kol bpe kau kne blk...aku takan bising dah !!!!! dan lepas tu kau jgn lak la ckp aku ni dah tak sayang kau ke tanak amek tau hal kau ke ape k!!! sebab bler aku care...u dont care...so..???

Jangan Bongkak Sangat Dengan Kata-Kata Kau tu

Hahaha kelakar la...sampai tulih kat blog tuu...takan bengang giler hnye sebab aku tak bagi pkai laptop smpai na ckp mcm tuu...kau ckp aku kawin sebab org tu hensem..kau tau ke ape yg kau ckp ??kau tau ke kisah cinta aku ?? jodoh aku ngn die..bkn sebab aku kawin ngn die sbb die hensem ke ape...N aku takan kawin la HANYA kerana org tu KAYA !!!! rich doenst means anytink to me at all...SEBAB aku da pena kawin dgn org kaye !!! kaye saje tak beriman wt pe..??? AND aku sendiri berjanji even aku susah 1 hari nanti...aku takan minx tlg kau....kau kaye ke 1 hari nanti....ADE aku kisah ??? N aku ta habiskan sekolah pun SEBAB aku nak keje..TLG Family aku !!! n aku tak kisah kalau org nak pggl aku BODOH sebab tak habis sekolah !!! aku rela jadi budak BODOH yang tak habis sekolah DARI jadi BUDAK BODOH yang habis sekolah mcm kau nii...Kau nak masuk U nanti pun gune duit sape ??? duit kau ??duit keje kau ?? da tentu2 duit mama kan ??n na tau dari mane mama simpan duit byk2 mcm tu ??Dari duit yg aku…

Khas Buat Sahabatku Sekalian Alam

Ya Allah...Sahabatku buah hatiku... Mesra kami penawar duka.. rindu kami menambah cinta... Rajuk kami membuah ceria....
Ya Allah...Silaturrahim kami Ukhwah Fillah Bermusuh kami Nauzubillah... Berpisah mati Insyallah... Pengubat hati Doa Rabitah
Ya Allah...Rahmati kami meniti usia... Jika terpisah kami di alam dunia... Temukan kami di Taman Syurga...

Kenapa aku Pencinta Menatang ni ?? TT

Assalamualaikum..haha...klakar kan tajuk entry aku...ha tu yang aku nak cite harini..aku ni terlalu sayangkan
binatang..kenape tah..aku ada bela 3 ekor guinea pig seekor kucing yang bernama yuri...aku jumpe Yuri tu..then aku amek bela..even pun aku tau mama aku tak suka kucing SEBAB die berak busuk...tp aku tak kisah lah..yang mnjadi masalah ni..aku bela kat umah mama aku..then dia slalu sepak kucing tu baling la..sebab dia tak suka...dia cakap aku ni bagi dia buat dosa je dok sepak kucing tu sume...haihhh kan senang kalau ade umah sndri..aku nak bela gajah pun tkpe..hahaha...bukannye aku bia je pun kucing tu..aku jage elok2 bagi mndi..berak sume lam toilet..yelah bagi org yang MEMANG TAK SUKA kucing wat la mcm mne bersih pun dia tak akan suka...mcm2 la nanti ckp..kotor la bla bla bla..tapi tau tak salah 1 punca rezeki kita pun sebabkan kita ni bagi mkn kat kucing la..buat baek terhadap menatang..ekekeke...ARGHHHH aku nak ade uma sndri laaaa Pleaseee....tp tu lah..laki aku tak nak pi…

Tentang Aku Dan Dia

Assalamualaikum dan selamat pagi rabu (^_^)...


hye hari ni aku nak cite pasal laki aku la spe lg kalau tentang aku dan dia tu...


Pagi ni..aku marah kat seseorang tu..huhu tayah la aku ckp spe org tu..tapi..tibe2 laki aku ni lak yang feeling 


lebih terase bagai nak rak..Adoiiii nye pun..ssh nye hidup kau ni zetty dpt laki tak bape nak matang nii..Dari 


segi future matang ya amat...tp dari segi laen..ya allah ya rabbi ya karim...lansung tak matang..tu aku tak kisah 


la lagi...sebab sebelum ni dpt yg tue...ingt matang..tapi lagi teruk drpd budak2..so this time JODOH ngn 


budak yang tak matang sgtt tak romantik..sbb perangai sme je gile2 cam aku...ha balik pada tajuk 


semula..aku pun tnye la kat die "ni nape ni ? okey x ?" GUESS WHAT ?? haha aku da agk da die msty jwb " 


emm ".. ek eleh WTH ..letih la mcm ni...marah kt org laen..tibe2 nak kne pujuk org laen... 


HAHAHAHAHAHA...klakar la idop 


kau zetty...Nape la pas kawin die jadi lembik hati sgt ni ?? bkn nye aku mintak die kera…

Sikap Orang Malaysia (sakit hati btol aku)

Setakat cakap je tak menjadi masalah. Yang masalah ialah apabila hendak menegur dan mengkritik. Kita hendak cakap benda baik, tetapi orang tidak mahu dengar. Manusia mne suke bila dia dikatakan salah. Dia rase terhinaa dan jatuh maruah. Teguran dan kritikan memang baik untuk setiap manusia. Daripada teguran dan kritikanlah manusia jadi lebih baik dan bagus. Cuma kebanyakkan daripada kita tidak tahu cara menegur yang betul. Kita lebih banyak menyalahkan daripada menegur. Kita banyak menyakitkan daripada membaiki. Apabila mengkritik, kritik perbuatannya, bukan dirinya. “Saya rasa tidak elok awak sidai baju di sini. Kurang panas.” Jangan pula kata, “Awak ni memang bodoh. Sidai baju tempat redup.” Manusia boleh mengubah perbuatannya, tidak dirinya. Apabila kita mengkritik diri, kita jatuhkan harga diri orang itu dan tidak memberi peluang untuk dia berubah. Dia tetap dia. Apabila mengkritik, guna bahasa ‘saya’. Nyatakan bahawa ini adalah pendapat kita, perasaan kita dan cadangan kita. Ia buka…

Geli Mat !!! hahahaha

http://youtu.be/Z1wF3OysFjM
Hadi pagi ni merdeka...
Marilah kita bergembira...

Geli maaaatttttt....
Geli mat...
Geli mat mat mat mat 2x

Kasi murah kalkulator encik tabo0o..
Nih pak leman tak meleter yay mau tabur...
Kanggaro patahkan shin guard ammar...
Walaupun wat budaya tak bayar amma..
Geli mat..
Geli mat mat mat mat...
Rejoice..ahhh......!!!

Untakah ni ?? Mata go yeah...
Kucing kacang batik..
Muthu kata "lentik"..
I lari portable on my dude..
Ala..mati..cis taro !!
Kerna licca miss taro !!
Bonda multi-poyokah..
Uh uh papa rest ..taro..
Owh uu tea..uh tea Ovaltine..
Oh Shaltie Shah Bin Wan Shah T..
Road drum,bell drum,raining pesal ?
Bukan..bukan moo moo sah ...?
Gila gila gila gila 2x

Geli mat..
Geli mat mat mat mat..

Butakah ni ??Lick me go yeah !
Kobis kayap ler,sedey!
Gonggong lain tu.. kutip!
Salah edar kargo..you buduhh !!
Check tak baldi,cess taro !!
ko di medan kos taruh..
Masha...ala pi peluk..
Misha celup pak karut..
Ohh lari pari bye..lari..
Ohh kaki kali kang…

Best tak ????

I wish i could make u see how much you means to me....
I can't believe it over and she love you more than you know...
I wanna be that girl,that you point at and say "thats her"....
It really pathetic how keep trying to hold on something that not coming back..
Tell me why i lost you ??? Tell me that you lied,tell me that you love me or at least you tried...
Would you lie with me and just forget the wolrd and i guess i need you baby...and soon they were inseperable...
When you left, i lost a part of me..
Its still so hard to believe..
Come back baby..Please because we belong together..
I rather be hate for who i am than love for who i am not...
There beauty in all inperfections learn to love them what meant to be,will always find it way...
The truth is i can't stop thinking of you..
Waiting you is like waiting for rain and this drought useless and disappointing..
I never asked to take a ride on this emotional roller coaster...
I know you dont love me...
So why am i even trying.....

Haha..ni aku amek dari buku2 lame aku mse aku mude2 dulu..haha (mcm skrg besa sgtt kikiki)

(^_^) Apabila semua benda kelihatan semakin hilang,
          ingatlah bahawa masa depan masih ada...


(^_^) Hidup tak selalunya indah,
          tetapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan...


(^_^) Apabila hari ini datang,
          jangan biarkan hari berlalu pergi,
          esok kalau hari masih bertandang,
          jangan harap hari ini akan datang kembali...


(^_^) Kita selalu lupa atau jarang ingat apa yang kita miliki,
          tapi kita sering kali ingat apa yang orang lain ada c(:


(^_^) Ingatlah.....
         Sabar itu iman,
         Duit bukan kawan,
         Dunia hanya pinjaman,
         Dan mati tak berteman...


(^_^) Sakit yang datang bukanlah untuk selamanya....


(^_^) Untuk kamu yang tercinta,aku ingin menyanyi,
         Walau airmata dipipiku,kau dengarkanlah.
         Aku ingin bertemu,walau hanya dalam mimpi...


(^_^) Bukan titik yang menyebabkan tinta,
         Tetapi tinta yang menyebabkab titik,
         Bukan cantik yang menyebabkan cinta,
         Tetapi cinta yang menyebabkan ca…

13 Januari 2011 Heppy bufday Sayang

Hye assalamualaikum...huhu..hari ni bufday my syg,...heppy bufday syg..i pray & wish for ur happinese...hope diz suprise party will make ur life so means...sbb syg tak pernah sambut bufday kan..so ayg nak wat tuk syg for the second time..tp kaly ni dgn kawan2 kite skaly...ayg minx maaf sbb tak dpt hadir same..sbb syg tanak ayg ade..kalau ayg pergy nanti..syg tanak g pulak kan...hari ni ayg hepy n sedih..kenape msty hari ni jgk kite nak bergado...ape slh ayg?? ayg bkn niat pun nak ckp mcm tu..pd ayg tu nada yang biase je...ayg tak tengking n maki pun...tp syg marah sgtt..blah mcm tu je...n syg ley ckp syg da lame sabar ngn ayg..n syg na tau x..yg plg pedih sekaly ayg dgr syg ckp...syg da lame mkn hati dgn ayg..smpai hati kan syg ckp mcm tu...selame ni syg tak heppy ngn ayg kan..asek mkn hati jer..im so sorry...tkpe la syg..ayg harap mlm ni malam plg bermakne buat syg..ni hadiah special buat syg..hope ur enjoy ur nyte without me...salam dari isteri tersayang...Assalamualaikum...

memories of the past will not be the same as before 16 Feb 2011

i tink i just giving up..our relationship totally different like before...i just donno what else cant i do to make our love like before..

Tentang Aku & Dia

Assalamualaikum warrahmatullahhiwabarakatu...Hari ini aku nak cerite pasal Aku & Dia...hye selamat pagi semua...hurm..mcm mane nak mule ni..skrg aku da ta byk ckp dgn dia...malas la aku nak cakap byk..sbb dia pun bkn suka aku banyak2 cakap...pada dia..1 SOALAN 1 JAWAPAN....mmg aku terase jgk die mcj aritu ckp mcm tu..so aku tak boleh nak ckp byk...so i decide tuk diam..diam lebih baek dari berkate2 kan..so u better shut up zetty...huhu..aku tahu dia perasan dgn perubahan aku..tp biarlah...dia jugak yang nak mcm tu kan...so biarlah...cakap yang penting sahaje...mayb dia tak tahu sbb ape..yelah..mmg la..org yang ckp tu mmg takan ingt ape yang dia ckp...tp org yg mendengar tu...mayb sampai mati pun dia akan ingt..mmg la org ckp..tak payah nak ambil hati sgtt..lagi pun kan suami istri...tp bukan ke dgn suami istri la kite ptt lagi jge percakapan tu..& lagi 1...ptg tu aku mmg tak larat sgt..dia baru lepas solat isyak..dia suruh aku solat..aku cakap..aku tak larat sgtt nak bangun ni…

Let Bygone Be Bygone

Hye...today i would like to write about me...im married now..yes ofcoz..haha...i have to start a new live with my husband...i have to forget all the things past..but could i ???sometime i miss my old live..but..i have to..i have to...diz is my decision and i take a risk...this is my second husband and i hope this relationship will last forever...