Skip to main content

Perangai diorang

Assalamualaikum....Harini nak cerita tentang "mereka".....
Aku tinggalkan kucing-kucing aku sejak aku start keje kat CT Panel....
Mula-mula tu semua nya ok....since musim hujan ni...kucing2 tu berak kat dalam rumah pulak...
Ape lagi mak dia membebel la...Aku dah cakap dgn dia..."jom pergi ambil kucing2 tu...since kite orang stay kat Kota...tapi dia selalu malas...malas nak drive la..itu ini...So dlm masa 2 3 hari mak dia asyik call je la n tiap kali tu la aku ajak dia pergi ambil...dia malas !!!
Nak di jadikan cerita ni....Hari ahad tu bapak dia ada mcj...suruh balik bagi mkn kucing n kemaskan kucing...n bapak dia ckp kalau boleh buang terus....aku baca la mcj dia...Aku ckp dgn dia...Tgh hari ni pergi ambil la kucing2 tu...dia ok je la...sebab mmg nak blk Sungai Buloh pun..ada kenduri kat rumah mamat...
Balik2 je rumah...Dia ckp..kucing dah tak ada...diorang dah buang kat Sri Buloh...Perghhhh menyirap aku dengar...Ape punye perangai la diorang ni...tak tahu ke tu kucing ada tuan...Main buang jerkkk....Masa suka...korang puji2 kucing tu...Masa tak suka main buang je...tu la manusia...Mmg betul la ckp dia...Mmg mcm tu perangai family dia...Sebelum ni aku dgr je...skrg ni aku sendiri yang rasa...

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa