Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

[MV] Sunny Side - 나쁜남자 착한여자 (Bad Boy Bad Guy) (Feat. 허가윤 of 4minute)

4 Minute - Hot Issue

"LIKE A G6" (OFFICIAL) FAR EAST MOVEMENT (FM) feat The Cataracs & Dev

tataw jd ke tak..

hmm bln 1 ny plan na g pangko..p tataw la lg dpt g ke x..aku mmg teringin na g sane..na tgk laut..na lpk2 relex..busan la dok sini..bkn de pape. pun..keje blk kje..pas2 tatau na g ane..kdg2 akui ngn dy pun da tataw na g ane..ary2 jmpe pun tatau na g ane dah..busan la idop ny...da la bulan ny bajet lari..moto tkr timing belt..hmm..gmy lg ta keje.kne terminate...sian..p tu la na wt cmne..nasib la....hmm..mne lg ek na crk wet lbey..gaji skunk ni pun ta cukop..hmmm...byk sgt na kene baya..mcm2 la..pasny mama n benty keje...parah sket la...huh~

CERITA COUPLE

A : aku sayang kau..
B : aku lagi la syg ko..hati aku tok ko je..
A : aku pun yunx..smoga jodoh aku ngn kau..
B : amin..mmg jdoh ko ngn aku pown
A : amin..yeke yunx..rndu kau sgt2..
B : yunx..org ase laen bler ngn ko..xsme mcm pompuan laen aku knl..laen n brbeza sgt aku rse..
A : yeke?ape yg lain n brbeza nye?
B : ase prsn yg ta penah aku ase slame ni..sbnr nye smenjak kite rpt lg org da ase pasaan 2..p org diamkn    aje..bler t dgn lee org kecewa sgt..n xleh trime sgt time tu..lpz tu t ngn ame p org nye pasaan syg ta prnh brubah t..even org ngn eyka pownpasaan tu still ade lg org ingt time ngn ika boley la brubah ckit pasaan tu..nuts its same..nt happen...
A : yeke..n org doakan pasaan n  ase tu tkn ubah smpai bler2..
B : insyallah t..p ape yg pntg..i love u so much..
A : love u 2..
~END STORY OF THE NIGHT~

suara kubur

Suara KuburRabu, 17 January 2007 @ 12:15 WIB - DiariHanya ingin mengingatkan

Kubur setiap hari menyeru manusia sebanyak lima kali:

1. Aku rumah yang terpencil, maka kamu akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.

2. Aku rumah yang gelap, maka terangilah aku dengan selalu solat malam.

3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu, bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.

4. Aku rumah ular berbisa, maka bawalah amalan Basmallah sebagai penawar.

5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir, maka banyaklah bacaan

"Laa ilahaillallah, Muhammadar Rasulullah", supaya kamu dapat jawaban kepadanya.



Lima Jenis Racun dan Lima Penawarnya;

1. Dunia itu racun, zuhud itu obatnya.

2. Harta itu racun, zakat itu obatnya.

3. Perkataan yang sia-sia itu racun, zikir itu obatnya.

4. Seluruh umur itu racun, taat itu obatnya.

5. Seluruh tahun itu racun, Ramadhan itu obatnya.

Nabi Muhammad S.A.W bersabda:

" Ada 4 di pandang sebagai ibu ", yaitu :



1. Ibu dari segala OBAT adalah SEDIKIT MAKAN.

2. Ib…

11 NOV 2010..MCM2 RAGAM~

luahan hati ~

yunx..kalau aku ckp ngn ko yg new year ny aku nak berubah mcm mne??ko boleh terime x??bkn berubah pkai tudung..p menjauh kn dri aku dr dose yg prnh aku lakukan..kalau ko syg aku n pk kan mse dpn aku msty kau boleh phm kan ape yg aku nak dlm hidup aku...da lme aku pk kan hal ni..smpai bler aku nak mcm ni..aku takot aku mati tak sempat nak bertaubat my..aku tkout..bekalan aku ta cukop lg ny..aku hrp kau dpt fhm ape yg aku nak capai...law aku tros mcm ni...aku tkot aku mati nati aku ta dpt na jwb sume soklan....aku hrp kau dpt phm yunx...

entah la...

ntah la arini aku trbce lak ca tuleh status.."aku da ta ley pecaye spe2 da".....hmm ntah la..aku risau je ..aku syg dy..kwn aku..ape yg aku wt ni sume tuk kebaikan dy..ca law ca ade ase ta puas aty kt t..ca tros trang je k..jgn wt cm yt...t minx maaf law t de wt slh ngn ca...tde niat pun..cume t tnk korg troskn law korg still cmny...skaly lg t minx maaf...

Salam~ buat kekasih ku yg sengal seperti ku....

sayang, dlm kesuraman ultraman lembayung, tika bulan menumpahkan cinta lama yg kita palitkan ber sama2..
kehadiran bersama molekul2 hidrogen menyepak segala kekusutan yg mencekik tali perut ku.
dan kehadiranmu mengajarku erti  rindu pada sin-chan ku itu.. kau mengajarku erti cinta, singa laut, beruang kutub,
kambing salji, katak bogel, kucing kering, mat pit, cendol, seliper jepun, tempeyek, koridor dan kura2 yg pandai panjat pokok.. kala itu, kita bagaikan nobita & sizuka (ala~ dlm cite doraemon tu~) yg tdak dpt di pisahkan. malangnya, percintaan yg mendapat liputan terkini dr tv3 hingga ke plenet pluto tlah mengundang perpisahan yg akhirnya mengecewakan seluruh
penternak cipan, tapir, dan tenuk d pakistan.

kau pergi jauh ketika K.L sedang bersiap sedia untuk~ untuk ape ye ?
sesungguhnye perpisahan itu berpunca dr penebangan pokok getah secara besar besaran d lembah klang.
pemergiannya menyebabkan aku mengidap penyakit jiwa raga2 dan hepetitis A B C - Z secara mengejut !
ke…

kantoi suda !!

ngantok sgt pg ny....gmy nye psl la ni..kacau aku kol 3 pg..tertido kt tmpt keje..dan2 lak bos smpai..adoii...ha lnsg awk ckp awk demam..hahaha boss belikn mknn ngn panadol...ha sap ngn pesanan lg..u jgn tido lg rrrr....hahahahahaa..hambar je awk..adoii....1st time ny..slalu dy dtg lmbt...tetibe lak smpai awl lak arini..adoiiiii

bengang je tp aku tak nak marah !!!

ary sabtu pg ko janji na bayakan maxis tuk aku...p ko tido kt umah spnjg mse...ary sabtu mlm ko janji ngn aku na g sopping n g mkn sate kajang...tp mse sabtu mlm  tu..ko kua g karoke ngn mmbe2 ko..ko tgglkn aku yg tgh lapa ni...aku malas na marah ko..sbb ko tau kn kalau aku da mule marah..aku akn ckp ape aku na ckp n maki..aku tnk mcm tu..so btter aku diamkn dr...lanx ko la na jd ape...