Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

IM SO SORRY MY DEAR FREN

Im sorry dat im lie u...i donno wut else i can say...i know dat u really disappointed...all i can ask is a forgiveness...y im crying..??coz myb i'll know dat i myb losing u...or the tink b4 myb change...diz is de risk dat i take..so i have to face it no matter wut will happen after diz...

LOVE STORY------------------>

Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yang satu lagi,“Saya air mata seorang gadis yang menyayangi seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”.Jawab titis air mata kedua tu, “Saya air mata seorang lelaki yangmenyesal membiarkan seorang gadis yang menyayangi saya berlalu begitu sahaja.” Tiada sesiapapun yang simpati kepada orang yang sengaja membiarkan peluang pergi begitu sahaja tanpa berusaha untuk mendapatkannya atau mempertahankannya. Kita selalunya tidak menghargai seseorang yang hampir atau menyayangi kita sehingga dia pergi meninggalkan kita; kemudian kita akan sedih dan menyesal mengingatkannya.Cinta itu memerlukan masa untuk disedari kehadirannya.Terdapat cinta pandang pertama, tetapi ia masih memerlukan masa bagi pihak satu lagi menyedarinya.Merinduinya apabila dia tiada disisi,mengharapkan berita daripadanya apabila berjauhan.Cinta itu adalah berasaskan tolak ansur dan pengorbanan.Jika dia tahu kelemahan dan k…

Sepuluh Tanda-tanda Kiamat yang Besar

Ertinya :

Daripada Huzaifah bin Asid Al-Ghifari ra. berkata: "Datang kepada kami Rasulullah saw. dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu beliau bersabda: "Apa yang kamu perbincangkan?". Kami menjawab: "Kami sedang berbincang tentang hari qiamat". Lalu Nabi saw. bersabda: "Tidak akan terjadi hari qiamat sehingga kamu melihat sebelumnya sepuluh macam tanda-tandanya". Kemudian beliau menyebutkannya: "Asap, Dajjal, binatang, terbit matahari dari tempat tenggelamnya, turunnya Isa bin Maryam alaihissalam, Ya’juj dan Ma'juj, tiga kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat dan yang ketiga di Semenanjung Arab yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka".(H.R Muslimi) Keterangan
Sepuluh tanda-tanda qiamat yang disebutkan Rasulullah saw. dalam hadis ini adalah tanda-tanda qiamat yang besar-besar, akan terjadi di saat hampir tibanya hari qiamat. Sepulu…

Beralih Angin

aku ingt aku na balik peneng la dok sane..cube tuk beralih angin..dok ngn ayh nanti bler ayh da kua...cari keje kt sane..tp aku kne make sure yg mama aku kt sini akn ok...bler aku ase family aku da boley idop tnpe tanggungjawab aku..aku akn pergi...bende ni da lme aku pk...hnye family aku je mnjadi penghalang...if akak aku  da balik myb aku ley prgi dgn tenag..ishh mcm na prgi mati je ni..hahahaha

-Mengapa sakiti hati ini lagi-

Hujan yang lebat bagai memahami hatiku yang sayu...aku mengharapkan pagi ini sang suria akan menyinari hidupku sebagaimana yang aku harapkan cahaya tuk terus hidup tanpamu...Pedih hati ini diperlakukan begini..mengapa sayang..mengapa hati ini kau lukai kau sakiti..puaskah kau lukai ku..puaskah kau sakiti aku..puaskah khianati aku..hati ini amat pedih yang tak bisa diungkap dengan kata2 kemaafan darimu...ill erase everytink bout u...all memories with u..its to hard but i have to..all i hope after diz we just be a friend..just let the time go through it..and just let the time find us...if you're my destiny ... I will be receiving your...

Three Stages Of A Man's Life

Three Stages Of A Man's Life

SINGLE   MARRIED DIVORCED
ANY  QUESTIONS?

"Sebab wanita lebih cepat nampak tua

Ada segelintir kaum suami mudah mencari perempuan lain kerana menganggap isteri mereka sudah tidak cantik, nampak tua, gemuk.. Tapi tahukan anda semua wahai kaum suami sebab-sebab yang menjadikan para wanita khususnya isteri & ibu cepat nampak tidak menarik di mata anda?

1. Tahukah anda, jika kita makan dengan perlahan dan mengunyah makanan sehingga benar2 hancur, itu akan membantu proses penghadaman kita, sekaligus mengelakkan kita gemuk.. tetapi kasihan kaum ibu ni, terpaksa makan laju2, telan terus tanpa sempat dikunyah kerana nak memujuk anaknya yang menangis. Tapi si suami.. layan jer sambung makan, buat2 xdengar anaknya menangis. So, wanita pun mudah jadi gemuk sebab makanan x sempat nak hadam betul2.

2. Wanita juga mudah gemuk kerana sifat mereka yang tidak suka membazir. Makanan yang tidak habis dimakan oleh anaknya, maka dialah yg akan menghabiskannya pulak. Sayang katanya... takut membazir. Membazir tukan amalan syaitan. Si suami pulak dengan riaknya mengatakan "kau…

MEMANG LELAKI SUKE CKP MCM TU KE HAH..??

semalam aku lepak uma ca ngn gmi..tah cmne ley trgerak na tgk hp ca..mse tu na bkk pic tp trmasuk kt mcj lak...aku pun tgk la..pas2 aku tgk ade mcj dr gmi"ca jom dating"..n 1 lg mcj "japg g dating la setan"..pergghhh mangkok ayon tol..mse tu ca ngah mkn..aku ckp la kt gmie..ape ni...dy ley ckp.."elehh tu gurau2 je lah"..adehh lg la panaz aku dgr...aku tros blah...aty da panaz ni..sial tol tu je jwpn dy..aku tros naik moto gmie dok blakunk..anta g uma dy..smpai kt rumah dy..dy tarik kncy moto..ha brgdoh la kejap..gmie ckp..
G-xyah r na marah2 na ngamuk2 ni pehal?
Z-ouh tak leh na marah r xleh na ngamuk r k fine..aku ta ngamuk..aku na blah..
G-azan ni kn
Z-mampos kau la..
G-dgr dlu org na ckp.."tu mse aritu la org na bg hp kt ca.."lau org ade slh tyh r na marah..tego je da lah..
Z-ta kesah la ape pun..laki sume same..tu je yg tau ckp..gurau lah sje2 lah...tp kau ta pk ke aty aku yg bace even pun tu kwn aku..cube kalau kau yg bace aku anta kt kawan…

ARTIKEL MENGENAI ALONG SPOON

Pejam celik pejam celik, dah hampir 10 tahun Along Spoon meninggalkan kita semua.saya percaya sesiapa yang membesar di pertengahan tahun 1990-an pasti tidak dapat melupakan nama ini. Masa tu memang sedih bila nengok Buletin Utama bila ibu kandung Along tetap percaya yang anaknya masih hidup dan akan kembali suatu hari lagi sedangkan DNA mengesahkan yang mayat tersebut sememangnya Along. Along atau nama sebenarnya Sabi’ul Malik yang ketika itu berusia 19 tahun, telah ditemui mati di tepi jalan di Kilometer 28, Jalan Kuala Klawang-Genting Peras, Jelebu pada jam 1 pagi, 26 Disember 1999. Along dibunuh ditempat lain sebelum mayatnya di buang di dalam gaung tersebut.
Seorang anggota polis berpangkat Lans Koperal, Mohamed Ya’cob dari cawangan pengawal pengiring Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi terhadap tuduhan membunuh Along dengan sengaja. Masihkah anda ingat mengapa Along dibunuh? Saya tidak mahu sebutkan kerana menghormati orang yang sudah ti…