Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Krabi Trip May 2015

Hi...Krabi Trip... Flight pukul 1 lebih...aku mintak lily and abg kamal hantarkan...dalam pukul 10.30pagi kami dah otw ke KLIA2...sampai di KLIA terus pergi ke departure...tiket kami pergi balik lebih kurang RM425.00 untuk 2 orang la...sebab aku eprnah tgk algi katli awal...bulan sept 2014 aku dah beli untuk May 2015...Promo punya kat AirAsia la...haihhh dah lama tak naik kapal terbang nih...berderau jugak darah aku...haha..Perjalan Flight ambil masa lebih kurang 1 jam...then...yeyyy dah sampai Krabi Airport....Imigresen kat sini cengey btol..bagi passport pun campak2 je...tu yang aku boleh komen la...tak mesra alam langsung...wadehekkk...hahaha....
11 May 2015- Isnin -  Hari pertama jejak kaki di Krabi...sampai je kat Airport Krabi...terus pergi cari transport untuk ke Ao Nang Beach Krabi...Tiket bus atau taxi kene beli dekat airport..maksud nye dekat dalam la masa otw nak ke luar tu...Harga taxi ke Krabi 600bath untuk satu taxi la...taxi pun kerrrlasss kau...Vios kot...hahaha...So...…

Broga Hill

Assalamualaikum....

Hi...Sabtu lepas kami naik Broga lagi...Ni kali ke 2 lah aku tibai naik Broga...Kunci Jam 3 pagi...tapi dua-dua lewat bangun...hhahaha...Yelah kteorg tido awal sgt....mcm mana nak bangun awal...hahaha...Oke Jam 4.30 pagi jugak lah kami keluar dari rumah...Pergi ambil Yani...My office mate...Then Terus bergerak ke destinasi...
Yeyyy...Dah sampai...lebih kurang jam 6.45 kita dah sampai di Broga...Bersemangat nih nak rabat naik Broga ( Rabat = Panjat Bahasa utara baq ang) hahaha...Dalam perjalanan ke atas tu aku memanng tak de ambil gambar langsung la...sebab tak larat sangat dah...Dengan berat aku sekarang ni...tak mampu aku nak tampung badan ni dah...Dulu yela berat baru 48kg...Pewwitttt..Tu time hanak dareeeee...Tak payah cerita la....hahaha....Now dah mak dare...APTB...hahaha...

 Can't u see that ??? hahaha i Did it.....Bapak memang semput habes la......Sampai rasa nak putus asa pun ada..haha sebab memang dah tak mampu nak rabat naik....
Ini baru sampai 1000 p…