Skip to main content

Broga Hill

Assalamualaikum....

Hi...Sabtu lepas kami naik Broga lagi...Ni kali ke 2 lah aku tibai naik Broga...Kunci Jam 3 pagi...tapi dua-dua lewat bangun...hhahaha...Yelah kteorg tido awal sgt....mcm mana nak bangun awal...hahaha...Oke Jam 4.30 pagi jugak lah kami keluar dari rumah...Pergi ambil Yani...My office mate...Then Terus bergerak ke destinasi...
Yeyyy...Dah sampai...lebih kurang jam 6.45 kita dah sampai di Broga...Bersemangat nih nak rabat naik Broga ( Rabat = Panjat Bahasa utara baq ang) hahaha...Dalam perjalanan ke atas tu aku memanng tak de ambil gambar langsung la...sebab tak larat sangat dah...Dengan berat aku sekarang ni...tak mampu aku nak tampung badan ni dah...Dulu yela berat baru 48kg...Pewwitttt..Tu time hanak dareeeee...Tak payah cerita la....hahaha....Now dah mak dare...APTB...hahaha...

 Can't u see that ??? hahaha i Did it.....Bapak memang semput habes la......Sampai rasa nak putus asa pun ada..haha sebab memang dah tak mampu nak rabat naik....
Ini baru sampai 1000 paras laut...tak ada la tinggi mana...tapi disebabkan penaikan berat badan..rasa macam 5000 paras laut...hahahaha...Apa-apa pun aku dapat jugak sampai kan...Pengalaman yang besttt...ok Bye

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa