Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Bila nak kaya ???

Bajet lari la bulan ney..uwaaaaa... Sebab OT sikit je..Banyak cuti this month....  Macam mane ney ??nak beli HP lagi...nak pergi pangkor...nak beli tab... haihhh...Kalau cancel pangkor kang..marah pulak ibu...dah cakap aritu nak g...Tetibe tak nak g...Hurm..mcm mane ney??? Kompom La habis terus gaji aku...5hb msuk gaji...6 hari bulan habis dah....hahahaha sakaiii...Bila la nak kaya ney??? Aku macam nak buat meniaga online... tapi takut tak menjadi pulak...Otak ney masih berfikir ape yang boleh buat duit eh ??? haihhh... Harap Dah kompom ney nanti boleh naik gaji...Nak mintak 1300 dulu...tgk berapa diaorang boleh nego...Aku dah pk macam2 ayat dah ney...hahahahaha....

Lawak La...Org nak Preggy dia pun preggy....

Assalamualikum... Hari ni aku nak cerita pasal akak ipar dan biras aku tu...hahaha...Memang aku tau la akk ipar aku tu preggy.. Dia memang mati2 la tak nak bagi tau biras aku tu iaitu akak ipar dia...Pompuan tu aku panggil jiran sebelah...haha..Dok sembang2 ngn kak Na Semalam..Kak na ckp.."Kak Ana pregnant tau tak?" hahahahaha...terkejut aku dgr..lawak gila.. Kak wa punye la xnak Kak Ana tu tau..Last2 Dia pun ngandung jgk...Bo0o0saan kottt dlm 1 rumah 2 org sekali preggy..Pada aku la..haha..sebab tak dapat nak beri perhatian kat seorang je..Pastu nanti pantang pun xbestt..hahaha..Gmie dpt 2 anak buah la..hahaha..Cewahh Gmie dpt aku pun dpt la..hahaha..Sakaiii...Next Year is my turn..Insha Allah...

When The Sad thing Came...

Bila sedih tu datang..Rasa macam nak jeritttt...tapi tak mampu....Derita hati siapa pun tak tahu...BFF
jauh ...haihhh....Boringnya...bila aku boleh pregnant ney...Terlalu lama nak perang dengan hati ney...Sekarang baru bulan 5...Nak masuk bulan 6...Apa yang aku boleh buat sekarang..Kuruskan badan dulu...Semua kecantikan ...Kumpul duit...Beli handphone.. g bercuti ..kikiki...Semua lah..Insyallah...

Tentang Kawan

Bab -bab rekemen kan ni memang dari dulu aku malas...tak kira la dari segi apa pun...tapi aku aku terajin plak kali ni nak tlg mmbe aku ney....haihhh...rekemenkan keje...awal2 aku da pesan...kalau nak berhenti...cara elok...tapi dia kecewakan jugak aku....upset giler la...kawan yang paling rapat pulak tu...mane tak sakit hati ney....tau pun rasa bersalah....tapi buat jugakk...sakaiiiiii....aku tak faham lah apa dia fikir...cik rizal siap call dia kata nak discuss pasal gaji...tapi bodoh...masa depan konon..dah org nak discuss tu...demand la..time ni la nak demand...


TRC dan perangai

Bulan ni dah masuk 3 bulan la aku kerja kat TRC ney...Macam-macam perangai la aku hadap...termasuk perangai aku sendiri...tapi yang aku rapat ngn sorang je la..AYU...yg lain tu mmg tak la...malas aku nak amek port...ssh tau..sbb ramai sgt..byk mulut nye...So aku buat hal aku jer...malas campor...orang ni kutuk org tu...org tu tak kutuk org ney...so aku diam jer...So far keje kat sini okey la selagi aku boleh handle...Learning about construction mmg pening..haihhhh

Rabu 6 Mac 2013

Harini hantar resume harini interview…Esok terus masuk kerja…Guess what…aku dapat kerja kat mana….???hahahaha….MRT kottt…Syarikat Trans Resources Construction sdn bhd….hahahahah…..aku tak sangka pun nak dapat kat sini…saja cuba2 nasib lorr…ni semua mira yang tlg aku….dia keje kat sini…tu yg dia panggil aku masuk…Aku dapat site clerk…Under QS dept…hahaha….Ramai kot pekerja kat sini…pening aku nak ingat semua…hahaha….yang paling penting aku dapat ingat kat dalam opis ni dah la…hahahahah….lain tu man man la….tapi ni company besar kot….macam2 kena buat…ahahaha…takpe lah aku pun tangah nak memahami ape project2 ni…..Wish me Luck u guys ^^

Khamis 14 Mac 2013

Hari ni hari khamis…macam biase la hari ni ada safety brifing…hari ni dapat vest ngn kasut safety jgk…huhuhu….tapi bukan pasal tu aku nak story…hahahaha…hari ni aku rasa boring la kerja…tak tau kenapa…..pastu ditambah lagi aku dengar diorang nak buat CIDB lak hari ahad ni…Adoiiii benci betul la…tak tahu ke cuti memang hari ahad jer..tak boleh ke kalau tak kacau cuti org…org nak bangun lambat la….eeeeee….ni la buat aku hangin dengan sakai2 ni…korang memang bodoh la….pikir la sikit pasal org…ce buat hari sabtu…takde la aku hangin sangat !!!!!...Sabor je lah…..Kata kak Misha…kerja sampai dpt semua certificate…nanti habis kerja carik kerja lain boleh demand sket….hahaah ye laaaa….