Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

If I Leave-Lee Hyun Jin (Heartstrings)

문득 새벽을 알리는 If the wind might blow on my heart nuntteun saebyeog-eul allineun 그바람하나가지나거든 Telling me again that I’m alone keu palan hanaga jinageodeun
그저 한숨쉬듯 물어볼까요  Should I just give out a sigh and ask myself.

keujyeo hansumswideus mul-eobolkkayo
나는 왜 살고 있는지  Why do I have to live myself

nannun wae salgo issneunji
나 슬퍼도 살아야 하네  Though I may be sad I’ve got to live

na seulpeodo saraya hane
나 슬퍼서 살아야 하네~  Because I feel so sad I must go on~

na seulpeoso saraya hane…

이 삶이 다 하고 나야 알텐데  I know that I will understand when I’m gone.

i sal-mida hagonaya altende
내가 이 세상을  Why I just had to live

naega isesang-eul
다녀간 그 이율 My life here in this world

danyeogan geu-iyu
나가고 기억하는 이 You were the only one for me

na gago gieokhaneun i
나 슬픔까지도  The sorrow of my heart

na seulpeum kkajido

Bleeding

Aku tak tahu la dugaan ape lagi yg aku kena tempuh...Aku baru je period 20hb 1 14...tibe-tibe bleeding lagi hari ni 3hb 2 14...bulan lepas pun sama jadi mcm ney...tapi bila aku pergi PMC...Dokter Zarul just cakap hormon aku tak stabil...pertama aku pergi 12hb 1 14. Sbb bleeding dia bagi ubat henti darah dan hormon..tapi darah tetap tak berhenti..then aku period 20hb tu...okey la...pastu dtg jmpe lagi sebab dokter cakap kalau period dtg lagi jmpe dia...then for the second time aku pun pergi lagi...kali ney dia bagi ubat hormon Progyluton mkn 21 hari...then period akan datang pastu kena p jmpe dia lagi..tp aku mkn 5 hari je ubat tu...then now bleeding lagi...aku terus pergi hospital sg.buloh...diorang suruh pergi klinik kesihatan utk buat pap smear...so..esk aku akan pergi buat ujian tu...Aku harap keputusannya normal...sbb aku memang nak pregnant...Ya Allah Ya Tuhanku...Makbulkanlah permintaan hambamu ini...Amin...