Skip to main content

Salam~ buat kekasih ku yg sengal seperti ku....

sayang, dlm kesuraman ultraman lembayung, tika bulan menumpahkan cinta lama yg kita palitkan ber sama2..
kehadiran bersama molekul2 hidrogen menyepak segala kekusutan yg mencekik tali perut ku.
dan kehadiranmu mengajarku erti  rindu pada sin-chan ku itu.. kau mengajarku erti cinta, singa laut, beruang kutub,
kambing salji, katak bogel, kucing kering, mat pit, cendol, seliper jepun, tempeyek, koridor dan kura2 yg pandai panjat pokok.. kala itu, kita bagaikan nobita & sizuka (ala~ dlm cite doraemon tu~) yg tdak dpt di pisahkan. malangnya, percintaan yg mendapat liputan terkini dr tv3 hingga ke plenet pluto tlah mengundang perpisahan yg akhirnya mengecewakan seluruh
penternak cipan, tapir, dan tenuk d pakistan.

kau pergi jauh ketika K.L sedang bersiap sedia untuk~ untuk ape ye ?
sesungguhnye perpisahan itu berpunca dr penebangan pokok getah secara besar besaran d lembah klang.
pemergiannya menyebabkan aku mengidap penyakit jiwa raga2 dan hepetitis A B C - Z secara mengejut !
ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar keselamatan sbgi langkah keselamatan.. aku bagaikan tergelincir
dr orbit bumi dan tepelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tidak lagi berfungsi stelah tersungkur dlm percintaan yg berlarutan hingga ke rubber set. seluruh perjalanan hidupku menjadi gelap gelita bagaikan
terperangkap dlm gua ditemani oleh azira neguchi, stalagtit dan stalagmit yg bgai sembilu.

kondominium cinta yg kita bina dr tayar basikal dan kipas helikopter akhirnya musnah. ternyata sikap mi berubah apabila
malaysia mula melancarkan tahun melawat 200 di sabah. sejak kau tiada aku sering bercakap dgn monyetku yg bernama wukong di blakg rumah sakura shuichi untuk mengisi masa lapang. kadang2 aku mengikat botol oren pd tiang rumah agar nampak lebih cantik. saban hari aku termenung dlm peti sejuk megenangkan dirimu yg hilang mcm pelesit.
aku cuba bermain hoki sambil makan roti canai kuah tomyam untuk melupakan dirimu. tapi aku x berdaya, lalu aku
membakar mesin basih dan 4 ekor toyol peliharaan jiran ku sbgi tanda membela diri.

mengapa ? syg ? mengapa stelah kau curi bajuku, kau rompak seliparku lantas kau bunuh babunku sehingga keraku terlivat dlm kemalangan cinta ngeri. aku bagai di timpa guni2 batu yg kau letakkan di blkg ku. derita aku tggg bagai mendukung 2000 ekor biawak 25 ekor kura2. dan kini segalanya hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dr menara KL dan dihempap oleh menara berkembar petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT kemudian di gilis pula oleh kereta api komuter hingga aku hancur ! OH! terlalu hebat dugaan yg ku tempuhi. aku sedar aku hanyalah insan yg suka makan mee segera. aku bukan wonder girl, wonder women, mcdonals, donald trumps, ataupun donuld duck dan aku juga bukanlah pretty zinta spt kau idam2 kan..

aku sekadar kekurangan apa yg terkurg dan kekurangan kemudahan awak di tmpt tggl ku. x perlu di kesal lagi krn nasi
sudah menjadi roti canai kuah kari dan tin sadin yg ku genggam sudah tamat tempoh nye! segalanya sunnguh mengharukan dan semua pemberianmu termasuk enjik kapal titanic tlah ku cencang! dan ku berikan kepada katak peliharaanku untuk di makan. walaupun segalanya tlah berakhir di sini, si atas pokok mempelam ini namun aku ttp menunggu kau pergi. selagi ada nafas ini, slagi ada one utama, arashi, shinee, kasut bata, sushi king, selagi kumpulan metalica, beast tidak berpecah selagi itulah aku akan menunggu kau pergi.

akhir nya aku menyedari bahawa sia2 lah penantianku dan aku mengambil keputusan untuk menunggu tiang eletrik di depan rumah ku berbuah. klu tiang elektrik tu berbuah aku bg kau sikit. tp kau nak x??

Comments

  1. bangang btol..!! tp best.. aq nk amek letak dlm fb tau..hahaha...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa