Skip to main content

Kenangan Lalu

Hye assalamulaikum..hari ini aku nak cite tentang kenangan lalu...ni pasal aku ngn Gmie la..haha..bler aku balik je rumah mak mertue aku yang kat sungai buloh tu..mule la teringat mase aku berkawan dgn Gmie dulu...Aku tak cite sume la cuma ambil part2 mcm mane aku kenal dia..mcm mana aku boleh kawan couple & kawin okey..


Okey mule2 nak jadi kawan...Dulu Ecah slalu je ajk gmie lepak bukit..Mase 1st2 sekali aku jmpe Gmie depan2..mase tu aku ngn Ca g bukit...pastu Eca ckp "kol Gmie lah,ajak lepak"...aku pun okey je la..mase tu aku ade Nouvo aku..WSH 1191...haha die dtg naek EX5 die la..mule2 skaly terlintas kt pale otak nakai aku ni "comey gak mamat ni".HAHAHAHAHA...lawak la...lepas tu kawan je la macam biase...



Aku pendek2 kan lah eh...mule jadi teman tapi mesra lah...mase tu aku dok umah yatie...mmg lame jugak la aku kawan..then 1 hari tu nak jadi cite...Gmie pergi Perak kalau tak salah aku la..mase tu pulak aku couple ngn Leepass tu..aku mmg gatai sket..aku mcj kt gmie tnye kt die "ape perasaan die kat aku " ...mule2 agk susah die nak reply mcj aku..then die cakap "die syg aku sebagai kawan..tapi lebih dari tu..cume die tanak ade ape2 perhubungan pun"...tapi die luahkan jugak pasaan die kat aku..ohh bukan main heppy la..tp aku sedar mase tu aku lebih sayangkan Leepass tu n Gmie ni saje suke2 je...sayang sebagai kawan yang rapat sgt..sejak tu hubungan aku ngn Gmie dah mcm COUPLE  la padahal zahirnye tidakk..hahahah...Mase tu jugak lah Gmie g Sabah...aku lak kat sini ngn Leepass...Gmie2 jugak...Lee2 jugak..haihhh...pndek kan cite..1 hary tu Gmie tros diam diri...lame jugak die menyepi..aku tau sebab ape tu..die terluka dgn aku la..ape lagi...aku pun redha la sbb aku ngn Lee..so aku biarkan Gmie pergi membawa dri yang luka...hahaha..kesian...


Selepas agak lame gak la Gmie menyepi..tibe2 muncul 1 mcj dari Gmie...mcj yang same dihantar kepade aku Eca & Yatie..haha..die minx maaf sbb lame menyepi...mase tu aku dah breake ngn Lee...tapi mase tu aku dah pun couple ngn Amer...& die couple ngn Eka...tkpe la we just be a fren...then aku clash ngn Amir atas sebab yang giler t menyakitkan hati...then aku single for a while...aku tgk hubungan Gmie ngn Eka ni mcm dah retak menanti belah..tapi aku still sokong die...even i know its hurting my self...ahaks..


Then ni la permulaan kami couple..Gmie dah clash ngn Eka..aku pun ape lagi cucuk jarum la..tak sanggup nye tgk die dgn org lain..tapi aku tanak la nmpk cam aku yg desperate sgt..so die yang mule dlu ckp still sayang aku..hah !!! ape lagi aku tros tnye die la nak hubungan ni mcm mane...bapak ssh la die nak bagi jawapan SEBAB mak si Eka tu dok mengganggu Gmie..suruh jgn tggl Eka la bla...bla...bla...eeee menyampah..aku ckp la ngn gmie... "kawan ke couple???"....if kawan kau tak ley marah kalau nanti aku cuople ngn org lain...hahaha saje je kan aku ni...hampir seminggu jugak la die nak bagi jawapan...at last 1 hary die ajak aku couple..


hah mase tu lah bermula 30 Oktober 2010...macam2 dugaan aku ngn dia ni..sebab setahun jugak kami berkawan setahun bercinte..mase bercinte tu la terlalu banyak dugaannye..SANGAT2 banyak...haha die je yang bersabar dgn aku...aku ni kan banyak kerenah...kalau dia tak sabar dah lama kami berpisah terus...dia tak boleh nak tinggalkan aku..sebab aku yang dapat ubah dia menjadi yang lebih baek..sbb ni 1st time dia btol2 rasa bercinte..before this xpun..asek maenkan perempuan je..so amat sukar bagi dia untuk berpisah dengan aku...bagi dia aku orang pertama yang bagi percintaan kenangan kesakitan dalam percintaan ni...









And terakhir sekali akhirnya kami buat keputusan untuk berkahwin...Pada 11 Desember 2011 setelah setahun bercinte dan mengharungi segala pahit dan manis..akhirnya terikat lah sudah ikatan ini dengan pernikahan aku kat Masjid Kuning Kota Damansara pada pukul 5pm...dan majlis resepsi kami pada 25 Desember 2011 iaitu hari Natal bagi penganut agama kristian lah...Bermulalah kisah kami sebagai suami dan istri...dan pada tarikh 10 March 2012..setelah 3 bulan bernikah..aku mengandung...sehingga hari ini aku dah 7 weeks preggy ahaks...



Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa