Skip to main content

Kenapa aku Pencinta Menatang ni ?? TT


Assalamualaikum..haha...klakar kan tajuk entry aku...ha tu yang aku nak cite harini..aku ni terlalu sayangkan
binatang..kenape tah..aku ada bela 3 ekor guinea pig seekor kucing yang bernama yuri...aku jumpe Yuri tu..then aku amek bela..even pun aku tau mama aku tak suka kucing SEBAB die berak busuk...tp aku tak kisah lah..yang mnjadi masalah ni..aku bela kat umah mama aku..then dia slalu sepak kucing tu baling la..sebab dia tak suka...dia cakap aku ni bagi dia buat dosa je dok sepak kucing tu sume...haihhh kan senang kalau ade umah sndri..aku nak bela gajah pun tkpe..hahaha...bukannye aku bia je pun kucing tu..aku jage elok2 bagi mndi..berak sume lam toilet..yelah bagi org yang MEMANG TAK SUKA kucing wat la mcm mne bersih pun dia tak akan suka...mcm2 la nanti ckp..kotor la bla bla bla..tapi tau tak salah 1 punca rezeki kita pun sebabkan kita ni bagi mkn kat kucing la..buat baek terhadap menatang..ekekeke...ARGHHHH aku nak ade uma sndri laaaa Pleaseee....tp tu lah..laki aku tak nak pindah lagi...kalau boleh dia nak ada rumah sndri BUKAN rumah sewa okey...which means 10 tahun lagi la nak pindah umah sndri...aku bkn nye nak jauh dr family..its just rumah sndri jer ta kisah la sewa ke ape...biase la..mule2 mmg la mcm tu..takan la nam tggu ade rumah sndri baru nak pindah..wahhhhh tensen nye aku...kenape la aku suke menatang ni...ce bg cam pangai mama aku tak suka kucing..kan senang idop aku..hahaha..guinea pig tu dia suka la..sebab taik dia tak berbau pun..cume kencing dia je la..hurm..mmg dah lame aku ajak gmie pindah..dok uma sndri..rase lak cmne idop berdua..baru la rasa mcm kahwin..hahaha..berdikari..kann...tp ntah la..aku mls dah nak bersuara..aku faham mayb dia fikir kewangan..tapi..tapi..tapi... TT

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa