Skip to main content

Bukan Mengunkit Tapi Membangkit


Haha siap ngn lagu aku bagi...Pasal tu je kau ngunkit segale mak nenek...aku tak cakap ape2..tapi ko yang melebih...aku bukan tak nak pergi jmpe sepupu2 ko..tapi aku cakap dengan elok..mate aku ni bengkak...aku segan...tapi kau emo lebih...pastu kau na ckp pasal kete pasal mak ko...ko tetibe cakap..ko tak nak baya kete..sebab kete tu kete aku...takpe mie...aku boleh bayar sendiri...aku boleh hidup tanpe ko mie...selame ni pun aku hidup bergantung atas diri aku sendiri..aku keje..aku carik duittt..tak kan sebab ko tak nak baya n tanggung ni sume aku mati ??tak mungkin sesekali !!! pasal mak ko..dah bertaun kite kenal..baru hari ni ko cakap aku tak hormat mak ko yang dah banyak tolong...ko cakap aku balik rumah tak pernah nak salam die..tak pernah nak hormat die ???aku kurang ajar la selame kite kenal ni??? kau biarkan la aku ni kurang ajar kan...selame ni ko tak pernah tego aku elok2 cakap elok2 sebagai suami ??khalifah aku ??tapi bile dah bertekak pasal hal kecik..ko ungkit mnde yang ta sepatutnye ko ungkitt...teruk sgt ke aku ni ???bukan ke ko sebagai suami harus tego aku ?? selame ni ko biarkan je la aku kurang ajar ngn mak ko ?? mcm tu ?? mule2 dulu aku mmg salam die..tapi sebab aku pk..kite dah biase balik sane..pd pikiran aku..kami dah mesra...sbb dari dlu kite kenal pun ko tak pernah cakap ape2..tego ape2...teruk sgt ke aku ni sampai ko takley na cakap lembut2..tego aku lembut2??tapi ko tak pernah nak wat sume tu..yang ko tau..pendam dalam hati..n sampai 1 tahap..tibe2 semua tu keluar...dari dulu aku pernah cakap..bg tahu kalau ko tak puas hati...tp ko pendam ??ape kalau ko cakap elok2 ngn aku "nape tak salam mak ke ape ke" ko agak2 aku maki ko ke ??aku tak ley terime ??mentang2 mak ko kua duit banyak mse kite nak kahwin..ko ngunkit semua...kalau aku tau ko punye perangai mcm ni...awal2 lagi aku tak kan kahwin ngn ko...duit ko nak kelua pun ko masam muke...dlu ko tak kerja sape yg selalu kua duit ??bukan ke aku ??berape lame ko tak keje mse dengan aku ??kite kua tgk wayang..makan..sape yg kua duit ??tp ko tak ingt semua tu..yang ko nampak ko punye duit kelua skrg..n tu pun kau mengeluh...bile aku cakap nak berhenty..maty2 ko tak bg kan ??sebab ape??takot ko susah nanti kene kelua banyak duit ??mmg btol angah ckp..kau masih tak puas hidup bujang..sbb tu ko susah pasal duitt...tak pe la mie...mulai hari ni..aku tanggung hidup aku n family aku sendri..sebab aku da tau perangai ko...tak yah susah2 nak tlg aku kay..ape yg kau ckp sume dlm otak aku dah..terlajak perahu boleh undur..tapi terlajak kate..aku ingt sampai mati...Bukan Mengunkit Tapi Kau Yang Membangkit....

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa