Skip to main content

Its About Me-Andai Aku Kaya

Hye Assalamualaikum...Tajuk blog hari ni...Andai Aku Kaya...kalau la aku kaya...aku nak bukak 1 Nurseri untuk kucing2 terbiar...kesian sgt aku tgk diorang ni...Lepas tu aku nak beli 1 rumah tuk anak2 terbiar yang selalu aku tgk kt tepi2 jalan..tak kisah la org tua ke org muda ke..asalkan diaorang tu org yg terlalu susah dan daif...Sebak haty aku ni tgk diaorg..n selalu aku terfikir..kalau aku kaya...aku dah senangkan hidup mereka...Bila aku tgk kt dlm facebook gambar2 mereka hati aku jadi sebak...dengan tak semena2 bergenang air mata ni...kasihan...aku bersyukur aku dilahirkan dari golongan2 yang sederhana...walau pun pada aku hidup aku ni miskin..tetapi ade org yang lagi miskin dari aku...nak makan pun tkde duit..ape lagi nak beli baju2 segala harta dunia ni...Selalu aku berangan.."kalau la aku kaya"....Mereka yang akan aku bantu dahulu...Aku xboleh bayangkan kalau adik aku yang jadi mcm ni..Ya Allah kau limpah kan lah rezki ku ini agar aku dapat membantu mereka yang susah..Amin...




Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa