Skip to main content

Jiran Sebelah

Assalamualaikum..hye arini aku nak cite tentang mereka,haha jiran sebelah...nak tau sape jiran sebelah tu ?? die tu akak ipar laki aku la..nama dia kami panggil kak ana je...mase aku berkawan ngn gmie tu ade la jugak gmie ni cite pasal dia tu..die tu jenis muka tembok...selalu mintak pinjam duit kat org..semua yang dia kenal..semua dia mintak...tu takpe la..1 perangai dia..dia suke bagi barang dia kat org..tp in d end dia akan mintak duit..dia akan ckp la harga baju tu berapa...hahaha ade jugak perangai macam ni kan...tu lantak la kan..kisah plak aku..1 hari dia mmg ade bagi baju kat aku mase aku still berkawan ngn gmie..aku tak nak..tapi dia bg jgk la..nak tak nak aku trpkse amek la...tp aku mmg tak minat pun baju mcm tu...okey...mase 1 aku nikah ngn gmie...guess what...mlm tu dia dah mintak pnjam duit..dia mintak 100...aku ckp la 100 tkde la..sbb gmie pegang duit...aku bg 50 je...padahal mmg beratus2 pun duit aku ade...kat situ aku dah nampak la bukti yang dia ni memang suka pinjam duitt...and lagi 1..dia memang suka kemas bilik kami..tiap kali kami balik je umah..cadar langsir sume dah tukar...ko ni apehal ha..blk org dah kawin pun nak masuk ke ???then tkpe lah...aku biarkan je la...adik beradik gmie semua tak suka perangai dia...smpai kan akhma pena gado ngn dia..mcm2 hal la...tetibe semalam dia mcj aku..dia tnye aku tau x yang dia bergadoh ngn akhma..aku wat2 la tatau pape..aku ckp aku tak dok sane..so tatau sgt ape yg jdil..kire nye dia nak mengadu kat aku la sebab katenye dah tkde tmpt mengadu...then dia call la aku...die cite la semua...TETIBE die cakap mcm ni ...
Ana : "kalau akak ckp ni zetty jgn marah..zt penah kawin kan dulu"
Aku : "mne akak tau ni..sape yg cakap ??
Ana : "abg rahim yg cakap..siap abg rahim ngn abg epul g amek zt kat kuala selangor dlu"
(perghhh chelake btol...)
Aku : "ha ah mmg pun...nak kecoh watpe..zt kawin pun kejap je bkn ade certificate sini..so tyh la na kecoh2"
Ana : yela akak faham..sbb akak pun jadi mcm tu "

hek eleh What The Fish...dia nak same kan aku ngn dia pulak...aku ni jande tkde anak...bkn cam dia jande ade anak...seblum iwan pun dia da ade 3 laki...nak samekan aku ngn dia pulak..boleh ??? ko ko la....aku aku la...
konon nye ckp "akak tak kisah..akk tak masuk cmpur pun"..embah dia la..skrg mmg la tak campor...akan dtg ??? kite tau ke kan ??mulot ni bkn ley pecayeee...aku pun call la abg rahim tanye semua...abg rahim ckp..mmg dia ade cakap...tp dia ingtkan semua tau...rupenye tak tau...die dah tercerita la...adoiii...masalah btol la...takpe lah...andai hari tu datang..aku tempuh je la semua....

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa