Skip to main content

Kalau kau tak percaya,jangan suruh orang percaya

Ibnu Rumi pernah berkata :

manusia dan dunia ini pasti mempunyai kekurangan

yang tak sedap dipandang mata atau kelemahan yang 

mencemari kemulusannya,tidaklah adil jika engkau 

meninginkan teman yang bersih di dunia ini sedangkan 

engkau sendiri tidak bersih...

Cermin diri dulu sebelum nak cakap pasal org lain...cakap pasal kepercayaan ni mmg 

ssh...kau mmg poyo kalau cakap...tak pandai cakap konon..tapi kau pandai menipu...depan 

aku pijak semut pun tak mati..belakang aku..aku tak tau ape kau buat...asyik mengunkit hal 

yang lepas...kau bodoh...aku busan la dgn kau...benci la..mcm mana aku nak lari dari kau ni 

???aku dah cakap tak payah baik buat sementara ni...sebab kalau baik..kita msty akan gadoh 

lagi...ha mcm ni la...menyampah aku tengok muke kau...kau mayb tak tahu perangai aku 

yang 1 ni...aku cepat busan cepat lupekan org..cepat semuanya kalau dah menyampah....n 

aku takkan menyesal kalau dah buat keputusan...kalau nak dibandingkang abg kamal dgn 

kau..mmg jauh sgt2 bezanya kau tau tak ?? kau tak tau kan..??? die tu lebih layak dijadikan 

seorang suami bkn nye mcm kau...cume dia tak pandai agama je..kalau dia tau pun..dia jauh 

lebih baik dari kau...apa aku nak semua dapat..tak pernah berkira...dah berjuta habiskan kat 

aku...sekali seumur hidup dia pun tak pernah mengunkitt..tapi kau ???tak habis2 nak cakap 

pasal dia...jgn salah guna kuasa la wey...kau tu KASAR,TAK ROMANTIK,TAK RETY NAK 

PUJUK..eh semua lah pasal kau yang perempuan tak suka...sekasar aku pun..aku tetap 

perempuan...jgn kau ingt tak perlu nak jaga hati aku..tak perlu nak pujuk aku..tak perlu nak 

bersusah payah tuk aku...kau silap...aku ni tahan je semua..tak semua aku luahkan kat 

kau...sebab aku mls bercakap dengan org mcm kau...kalau kau terbaca entri ni...sorry to 

say..sorry to say...aku mmg bengang ngn kau...aku bercakap berdasarkan bukti depan mata 

yang kukuh lagi nyata..tp kau ??bercakap bagai kau tu tuhan boleh tau semua..nampak 

semua..hah GTH la....

Comments

Popular posts from this blog

Hamil 2017 December

Assalamualaikum...hai semua...hari ni aku nk update pasal kehamilan...Yey bulan December ni aku kembali hamil kali ke 6...Last update aku haritu bulan May 2017...Tu pun kandungan aku tak menjadi...So lps je aku gugur kali ke 5 haritu...Hsptl terus set appointment dengan pakar gynea...Pakar cakap aku memang tak ada masalah untuk mengandung TAPI aku ada masalah untuk kekalkan kandungan aku...Yes tu yang diorang ulang-ulang cakap...So bermula lah Eksperimen atas aku...Ok Mula-mula diorang amek darah untuk cek

Tyroid -ive
Diabetes -ive
System Inmune -ive

TORCH -ive

so far semua negativ...so aku pas bab yang ni...Aku still tggu keputusan untuk Trombofilia...Sejenis penyakit darah beku..atau kalau mengandung darah tu tak sampai kat janin...So janin akan gugur...Bulan March 18 nnti baru dpt tau result dia..Biasa la kalau berurusan dgn Gov mmg lambat...Oke lepas je aku dpt result seperti di atas...and dokter said aku dah boleh preggy balik lepas 6 bulan miscarriage..Then Bulan Nov pun aku sta…

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa