Skip to main content

2Day1Night Trip to Pangkor Island 15.6.2013 - 16.6.201

Boring Monday....Hari aku kembali mcm biasa...Bangun tidur...Pergi kerja..Kerja satu hari..then balik makan tidur...arghhhh boring....Sebab apa lagi boring....sebab last weekend aku pergi bercuti...tapi 2 hari 1 malam jer...tu pun kat pangkor jerr...semua nye jerrr..hahaha..

Okey..Lets start the story....15hb 6 2013...Aku tak dapat tidur sebab cuaca malam tu tersangat lah panasss...Sampai pukul 3pagi....Jam HP aku pun berbunyik...Adoiii.."tak tidur lagi ni"....Gerak diorang bgn...Kami keluar dari rumah lebih kurang pukul 4 pagi...Tunggu Ibu semua dekat pasar malam payajaras...

Gerak ke Marina Jetty dari pukul 5 pagi...sampai lebih kurang pukul 9 pagi...Agak messy r plan this time...Yelah biasa lah banyak org banyak ragam...So agak boring jugak la...Sampai ke Jetty Marina terus naik bot...sebab ngam2 sampai kan....tak sampai 5 minit dah sampai di Jetty Lumut...Ada masalah dgn penginapan...tapi settle jugak akhirnya...Kami stay di Coral Bay Resort kat Pasir Bogak la...Boring sket situ tak mcm teluk nipah...Sebab tak berapa happening-pening...tapi tape seburuk mana pun cuba la enjoy..hahaha....

Hari pertama kami just jalan2 ke teluk nipah tengok2 barang...
pusing pulau pakai moto sewa yang macam nak gheban jerrr...aku bawak Muni..Gmie bawak mama la..memandangkan kami jer yg rety bawak moto...Walaupun moto mcm nak gheban..kami tetap enjoy..wahahahaha...Then balik tu...p ke lauk plak..semua pergi..ada yang lepak atas buai..ada p tangkap ikan ada yang main layang2...masing dengan aktiviti masing2 la...

Lepas tu malam...separuh g teluk nipah...separuh lagi pergi makan kt area apartment jer...Then g teluk nipah jalan2....Lepas tu...aku & Gmie g lepak tepi pantai....
Esok dah nak balik...Uwaaaaa...boring nye...kejap
sgt cutinye...zzzZZZzzzZZZzzz...

Bangun pagi g makan kat Jamilah Catering Cafe...makan nasik lemakkk...sedap kottt..semua makanan laut..I Luvv ittt <3 <3 <3 then balik g mandi laut...lepas tu balik kemas2 nak check out...Kol 1 lebih baru siap semua...kol 2 naik bot kat jetty lumut ke Marina Island...

Then pergi Lumut sebab nak tengok barang....Lepas tu singgah ke rumah kak Yatie...Dah alang2 lalu situ...singgah la kejap tgk Sharahil...
huhuhu..Then dalam pukul 8 lebih kami bertolak balik ke rumah.....

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa