Skip to main content

Untuk Suamiku

"bakal suami sejati sila beri perhatian.bakal isteri 

pantang benda2 ni jadi JANGAN:


1) JANGAN Lupa tarikh birthday dan anniversary
  
2) JANGAN Puji perempuan lain dihadapan isteri 
3) JANGAN Tengok perempuan lain dihadapan isteri 
4) JANGAN Terlebih mesra dengan rakan baik isteri 
5) JANGAN Like/comment/follow page perempuan lain di FB/Twitter 
6) JANGAN Letakkan password di Handphone
 

7) JANGAN Clearkan inbox/call log in n out
 8)JANGAN Lepak borak kosong dengan kawan2 sampai lewat pagi
 9) JANGAN Lupa isteri jika ke luar negara/outstation pastikan call/sms tanya isteri 
10) JANGAN Lupa bg suprise mcm kek, kad, bunga, coklat. (bagi saja tanpa perlu sebab) 
11) JANGAN Lupa cium dahi isteri sebelum pergi kerja. Isteri Touching beb...

 " Tp ingt wahai bakal isteri bukan semua ini y mmbhgiakn 

rumahtngga. Jgn mengada2 adakan benda y xpenting. Bkn 

smua lelaki blh ingt sbb lelaki sbuk mencari rezeki y halal 

utk isterinya.

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa