Skip to main content

Dugaan April 2014

April...Terlalu banyak benda yang jadi...5 April 2014....Birthday aku....tapi sehari sebelum birthday aku...Aku di kejutkan dengan satu berita...Guess what....to shock...sampai aku ingatkan orang tu main-main...Lepas aku habis lunch...baru je masuk offiece...Dia call...aku ingatkan dia la...sekali ade suara orang lain...Orang tu bagi tahu aku..."Kak suami akak xcident"...Mula-mula aku ingatkan dia main-main..Yerla esok birthday aku plak...Mana la tau kot2 Dia saja nak gurau2...Sekali budak tu macam serius je..Hah apa lagi berderau terus darah aku...badan jadi lemah...Terasa longgar semua...menggigil aku...Budak tu cakap Dia ada dekat depan Ikano...Terus aku jadi kelam kabut la...gelap dunia aku ni sekejap...Aku pun terus la pergi sana....belum sempat aku sampai sana...Awal call....katanya Ambulan dah sampai...Aku pun terus la pergi Hospital...Perasaan aku kosong...tapi aku bersyukur dia tak apa-apa....Cuma aku tak mampu nak menangis...mungkin sebab aku ni seorang yang tabah...Dah banyak dugaan Allah beri kat aku...So Aku mampu lagi menahan airmata ni dari jatuh..lagi-lagi depan orang ramai...Huhuhuhuh...Sebulan jugak aku jaga dia kat rumah mak dia....Sejak dia tak kerja ni..Sesak sikit la hidup aku sebab dah tak dapat bantuan kebajikan dah dari dia...Hahahahah..Padan muka kau zetty....Memang sesak la...sebab aku banyak lagi nak tanggung..kereta...adik-adik aku lagi...belanje rumah lagi...belanje aku lagi...hahahaha...Nasib kau la zetty bukan orang kaya....Sekarang ni Period aku pun dah tak menentu...kadang-kadang sampai sebulan tu tak datang...pening betullah...Nak kata peknen...memang takde la kot aku rasa...Nak g PMC pun tak mampu...duitnye lagi....Haihhhh...N Aku akan usaha lagi...Now kite akan pergi Hospital selayang pulak..sebab mama bagi tahu kawan dia si Fyza tu..Dia pun ada masalah nak sangkut...so dia pergi hospital selayang...Diorang akan tolong laa...So aku decide nak pergi sana jugak...huhuhu...Yang penting ada usaha...Hope Everything going smooth...Amin~

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa