Skip to main content

Hamil 2017 December

Assalamualaikum...hai semua...hari ni aku nk update pasal kehamilan...Yey bulan December ni aku kembali hamil kali ke 6...Last update aku haritu bulan May 2017...Tu pun kandungan aku tak menjadi...So lps je aku gugur kali ke 5 haritu...Hsptl terus set appointment dengan pakar gynea...Pakar cakap aku memang tak ada masalah untuk mengandung TAPI aku ada masalah untuk kekalkan kandungan aku...Yes tu yang diorang ulang-ulang cakap...So bermula lah Eksperimen atas aku...Ok Mula-mula diorang amek darah untuk cek

Tyroid -ive
Diabetes -ive
System Inmune -ive

TORCH -ive

so far semua negativ...so aku pas bab yang ni...Aku still tggu keputusan untuk Trombofilia...Sejenis penyakit darah beku..atau kalau mengandung darah tu tak sampai kat janin...So janin akan gugur...Bulan March 18 nnti baru dpt tau result dia..Biasa la kalau berurusan dgn Gov mmg lambat...Oke lepas je aku dpt result seperti di atas...and dokter said aku dah boleh preggy balik lepas 6 bulan miscarriage..Then Bulan Nov pun aku start balik minum Preggy Love...Then guess what..Dec ni aku tggu period tak mari jugak...Then 19hb Dec 17 aku cek UPT...and its Positive...6 weeks lebih kurang...Yey Alhamdulillah untuk kali ke 6...Elok je aku tau...Esoknye tu ade spotted sikit...Arghhh dah mula la lagi ni..Then tanpa buang masa kami terus pergi Hsptl utk cek up...Dokter scan...Masih tak nmpk jantung...hmmm...Dia bg masa lagi 2 mggu untuk datang balik scan..once dah nampak jantung baru la dokter boleh bagi aspirin atau apa2 yang patut...Lepas je balik dari HSPTL aku mmg bedrest je...Setiap kali kencing msti tgk kalau ada darah keluar...Masih belum boleh lega selagi aku tak nampak jantung anak aku...Aku berdoa pada Allah semoga diberi peluang kali ni untuk menjadi ibu...


Comments

Popular posts from this blog

Updated Misi Hamil 2017-2018

Hai semua...Hari ni aku nak update pasal pregnancy aku...
So last yang aku pergi Hsptl Sg.Buloh haritu sebab ada spotted kan..Then dokter bagi masa lagi 2 minggu untuk datang repeat scan...3hb Januari 2018...Ouh ya sebelum tu Happy New Year...And tahun ni aku dah berumur 27 tahun...huhuhuh..Lagi 3 tahun nak masuk 3 siris dah ni...Hahaha...

Ok back to my story...Setiap kali lepas solat aku akan berdoa semoga diberi peluang menjadi ibu kali ni..tapi sehari sebelum 3hb tu...tetibe ada bleeding..keluar la seketul daging kecil...aku dah putus harapan dah masa ni..Mungkin Allah tak nak bagi lagi Rezki kat aku...Sah la aku menangis jugak...Memang aku rasa down jgk...Sebab ni kali ke 6 kan..Sape je yang tak sedih kalau jadi macam ni...kenapa tak tunggu sampai esok je..kan nak jumpa dokter dah..Aku bagi tau abg gmie aku..Dia pun suruh aku sabar je...Esok pergi je la hadap dokter dengan hambar.

3hb Jan 18

So pepagi bangun..mesti la tak ada mood sangat mengenangkan hal semalam...WE ols pun pergi…

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…