Skip to main content

Hamil 2017 December

Assalamualaikum...hai semua...hari ni aku nk update pasal kehamilan...Yey bulan December ni aku kembali hamil kali ke 6...Last update aku haritu bulan May 2017...Tu pun kandungan aku tak menjadi...So lps je aku gugur kali ke 5 haritu...Hsptl terus set appointment dengan pakar gynea...Pakar cakap aku memang tak ada masalah untuk mengandung TAPI aku ada masalah untuk kekalkan kandungan aku...Yes tu yang diorang ulang-ulang cakap...So bermula lah Eksperimen atas aku...Ok Mula-mula diorang amek darah untuk cek

Tyroid -ive
Diabetes -ive
System Inmune -ive

TORCH -ive

so far semua negativ...so aku pas bab yang ni...Aku still tggu keputusan untuk Trombofilia...Sejenis penyakit darah beku..atau kalau mengandung darah tu tak sampai kat janin...So janin akan gugur...Bulan March 18 nnti baru dpt tau result dia..Biasa la kalau berurusan dgn Gov mmg lambat...Oke lepas je aku dpt result seperti di atas...and dokter said aku dah boleh preggy balik lepas 6 bulan miscarriage..Then Bulan Nov pun aku start balik minum Preggy Love...Then guess what..Dec ni aku tggu period tak mari jugak...Then 19hb Dec 17 aku cek UPT...and its Positive...6 weeks lebih kurang...Yey Alhamdulillah untuk kali ke 6...Elok je aku tau...Esoknye tu ade spotted sikit...Arghhh dah mula la lagi ni..Then tanpa buang masa kami terus pergi Hsptl utk cek up...Dokter scan...Masih tak nmpk jantung...hmmm...Dia bg masa lagi 2 mggu untuk datang balik scan..once dah nampak jantung baru la dokter boleh bagi aspirin atau apa2 yang patut...Lepas je balik dari HSPTL aku mmg bedrest je...Setiap kali kencing msti tgk kalau ada darah keluar...Masih belum boleh lega selagi aku tak nampak jantung anak aku...Aku berdoa pada Allah semoga diberi peluang kali ni untuk menjadi ibu...


Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

If I Leave-Lee Hyun Jin (Heartstrings)

문득 새벽을 알리는 If the wind might blow on my heart nuntteun saebyeog-eul allineun 그바람하나가지나거든 Telling me again that I’m alone keu palan hanaga jinageodeun
그저 한숨쉬듯 물어볼까요  Should I just give out a sigh and ask myself.

keujyeo hansumswideus mul-eobolkkayo
나는 왜 살고 있는지  Why do I have to live myself

nannun wae salgo issneunji
나 슬퍼도 살아야 하네  Though I may be sad I’ve got to live

na seulpeodo saraya hane
나 슬퍼서 살아야 하네~  Because I feel so sad I must go on~

na seulpeoso saraya hane…

이 삶이 다 하고 나야 알텐데  I know that I will understand when I’m gone.

i sal-mida hagonaya altende
내가 이 세상을  Why I just had to live

naega isesang-eul
다녀간 그 이율 My life here in this world

danyeogan geu-iyu
나가고 기억하는 이 You were the only one for me

na gago gieokhaneun i
나 슬픔까지도  The sorrow of my heart

na seulpeum kkajido