Skip to main content

trips ke pangkor









Bermula pd 7 hb januari 2011..kmi sume berkumpul di rumah eca..dalam pukul 10am baru gerak ke pangkor gune jln lme..k.selangor..berhenti mkn d tg karang aku sempat jmpe kak nor..lps tu kaim troskn perjalanan ke lumut..smpai di jetty lumut pukul 2 lbih mcm tu..naik bot tros ke jetty pangkor..sesampai jetty eca g bank jap..then amex van tuk ke teluk nipah..smpai kami check in di rimba kem chalet..lps tu jln kaki keluar sikit tuk crk mkn ...tp malang tol kdai mkn tu ta sedap lnsg..hahah..kami pun jln la blk ke chalet..mse tu da kol 5 lbeh..kami main bola pantai..agk hepy la jgk evenpun 4 org je..lps main tu kami main lak rat hole..hehe abg kamal ngn eca kalah..spe yg kalah kne hukum tanam..org petame yg kami tnk eca la..lps tu gmi akhir skaly aku..huhu..aku sempat rakam sume tu...magrib da pun smpai.kami sume blk chalet then mndy sume..abg kamal kua jln2..aku gmi n eca g jln2 tepi pntai crk abg kamal smbil snaps pic..tp ta jmpe abg kamal..lps sume sttle aku ngn gmie kua g kdai..crk sumtink tuk mkn mlm..tp malangnye agk lewt kami kua..kdai mkn da ttp..hnye tggl kdai runcit je..kami pun blk..then tido...seblum tido tu tetibe ade org mcj aku,..rupenye abg edy..trkejut gk aku..ngam2 je aku smpai sini dy pun dtg..dy ckp esok dy na dtg sini...hmm ok la tkpe la...then aku tido..esoknye aku bgn dlu...dlm kol 8 lbih mcm tu la..then sume bgn..lpk2 lu lam chalet..lps tu kami g mndy laut jap smbil tggu eddy dtg..then abg dtg bwk mknn..kami mkn lps mkn lam kol 11 mcm tu prepare na snoolerline..5 org yg g...mse snookerline tu ta bpe best la sbb aer surut so air keruh..berbeza mse aku ngn ngn abg dlu...lps snookerline lam kol 2 cmtu kami pusing pulau abg chalet tu yg bwkkn..lps tu blk chalet mndy2 sume..lam kol 4 mcm tu la kami ke jln rmai2 ke lua tuk sewa basikal...lps dpt basikal kami sume bersiar2 then benty kt tlpt karoke..ape lg jgn lps peluang la..aku pun menyanyi..hehe..lagu pertame madah berhelah n ke 2 dr ramlah ram...tepi pantai sambil d tiup angin laut..best sgt..then we all ta ke a ride to chalet..mlm tu just lepak2 je...esok da na check out....mlm ni keadaan ade tegang sikit..ca de mslh dy..aku gmi edy..hurm~time to sleep..esok nye bgn..siap2 na blk da..lam kol 11 lbey kami check out..naik van ke jety pangko..then tros g ke jetty lumut...lps beli sedikit buah tgn anta abg edy..past kami g ke rumah tunang agh..naik bot jln..dlm kol 7 lbih kami gerak pulang..smpai uma ca..anta ca..then anta gmie..hmm brgdoh lak ngn gmie..-END OF STORY-

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa