Skip to main content

Puasa Oh Puasa


Add caption

Assalamualaikum dan selamat pagi..dan bpe lame aku update pape kt blog ni...hari ni da msuk hari ke 4 puase 2011...starting pose ni...1st puase bkk kt uma ngn adik2...mama keje la mcm biase..gmie bkk skali kt umah aku..hari ke 2 pulak aku tlg gmie n abg dy niage...panas kot..ya allah..tp tkpe...bulan baik ni..sume tu ujian...lps tu...mlm tu aku ca n gmie g carik mkn..abis sume tmpt kami pusing..dr sg.buloh..msuk ke kota..g ke peejay..then mse tu da nak kol 1..alih2 pusing nye pusing..last tmpt..g kt area padang kota tu..HAHA..mkn spagetti je..ca mkn fries...n gmie mkn ice cream je...then puase ke 3...na g niage..tp ujan la pulak...so lps ujan lam kol 6 lebih grk g sg.buloh..singgah kat baza payajaras..beli roti john n aer soya sahaje..then buke umah gmie..mak dy kak na n akhma ade skaly..then lps buke aku tros tido..sbb trlalu mengantok..mate ni da cm taley na bukk...aku tido dalam kol 9.30 gmie grk..ckp ca da smpai..kami na g carik donut pulak...tp tu la mcm da ta smpt...then kami g gak giant kota..tp hambar..sbb mmg da ttp..mse tu da kol 10 lebih..then g usah kt petronas the curve tu..tgk dunkin donut...tp hampeh gk..da ttp..then g isi minyak kt petronas...idea kami g kt jejantas sungai buloh...g la kt perhentian sane tu..tp hambar gk sume ttp..yg ade KFC jer....xmau la...huhu..then pk punye pk..last place...kepong je..so g la kepong..pusing2 jmpe byk gk kedai...last skali kami g 1ASIA CAFE..aku order mkn n aer..same goes to eca n gmi..n pas mkn..tros la blk ke uma ^^..huhu mlm ni myb ta kua kot...

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa