Skip to main content

Zulfa Haseena 5 Januari 2013

5hb Januari 3013...Lahir lah seorang bayi yang bernama Zulfa Haseena Binti Zulhimy...Berat 
550g...tapi dia hanya dapat hidup selama 20 minit...kerana keadaan yang terlalu lemah...dia
pergi meninggalkan aku untuk selamanya...Aku terima dengan tenang...mungkin sebab aku dah bersedia menerima berita ini....Walaupun muka ini tenang menerima...hati ini cuba untuk tabah..mata ini cuba menahan airmata...memang aku berjaya menahan segala perasaan ini...Melihat wajah dia...tenang rasa di hati...walaupun hanya sekejap...aku bahagia....7hb Januari 2013...Aku discharge....Aku harus mulakan hidup seperti biasa...pantang tanpa bayi di sisi...Aku redha...hanya selepas beberapa hari keluar hospital...aku dah tak tahan nak tahan airmata ni....hati yang tabah terus sebak....Aku harus kuat... She's gone....Haseena terima kasih kerana ada dengan umi walaupun hanya 5 bulan...Terima Kasih Allah kerana beri kesempatan aku merasa semua ini...merasa sakitnya bersalin...dan memahami erti pengorbanan seorang ibu....



Zulhimy 13 Januari 1989
Zulfa Haseena 5 Januari 2013
 NorIzzati 5 April 1991

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa