Skip to main content

16hb Julai 2011 Hospital Selayang

hye assalamualaikum..mse ary sabtu tu..aku g hdpital selayang..kne thn kt sane..kne wat operation la...mama eca ngn gmie yg anta aku g hsptal...amek darah dokter tu cucuk sane cucuk sini..adess abis tgn aku,...aku kne anta kat wad..tgkt 11c..mule2 dokter tu cek la...then dy kate aku kne thn la..mlm nye atau esok aku kne operate la..aku pun baring je la kat wad...gmie dtg anta brg sume..mlm aku tggl sorang la..aku kne puase sbb esok na operate...mlm yg sunyi kt hdpital..ead tu aku dok sorang je...mlm tu nurse dtg..cucuk tgn aku tuk msuk air..sakit beno...ni la kali pertame aku msuk hspital...lps tu pg tu kol 6 lbih da dgr nurse sume dtg...lalu lalang dpn ead aku..pg2 gmie da dtg anta brg mndi...lps mndi aku kne msuk air...gmie pun prgi..lps tu abg k dtg..teman aku...aku asik tido je la..nurse ckp na operate kol 8..tp smpai kol 11 pg pun ta operate...sbb nurse ckp ade rmai lg yg operation..dlm pukul 12 lbih..nurse dtg suh aku tkr baju tuk ke bilik bedah..ni la kali pertame aku msuk bilik bedah..risau sume ade lam hati aku...dorang alihkn aku kt katil bedah..letak mcm2 kt badan aku....injet bius kt tgn aku..waduhh giler skt...rase mcm kne kejutan elektrik...pas2 nurse ltk alat pernafasan n suh aku bernafas mcm biase n bukak mate..mse tu da rse lali dah..aku tros ta ingt ape mse tu..sedar2 aku terbatuk..nurse ade sekeliling aku..aku tgk seblah aku de pesakit lg..aku ase mse tu aku da kt lua bilik bedah..kaki rse sengal..nurse still pkai kn lagi alat pernafasan tu..dr kol 12 lbih smpai la kol 2 lebih kt lam bilik bedah...aku still lg lalok la..nurse anta aku kt wad aku..aku tgk ca yt n gmie da smpai tggu aku kt bilik aku...nurse suh aku alih kt katil aku..then tkr baju...nurse ckp aku ley kua kalau tde muntah2 pening sume..kne mkn dlu..makan pun gmie yg suapkn..kne tggu smpai pukul 6..bau ley kua..mse tu baru kol 3...then kol 6 aku tkr baju balik uma ca dlu...mama suh tungku perot aku..gmie yg buat sume...thanks to mama eca gmie yt n sume la yg tlg aku...really appreciate them...ni la pengalaman yg pertame bg aku...

Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa