Skip to main content

9 Petua Kelamin Suami Isteri



Petua hubungan intim

Berikut adalah petua orang tua-tua untuk kebahagian suami isteri. Jika diamalkan selalu, anda akan mendapat faedahnya :


♥ 1. Jangan kencing di dalam air. Contohnya ketika mandi di dalam sungai, kolam atau yang bersamaan maksud dengannya.

♥2. Jangan terus basuh atau mengenakan air pada alat kemaluan anda iaitu selepas melakukan seks . Biarkan setengah jam untuk mendapatkan hasil yang baik.

♥3. Jangan lakukan seks di dalam bilik berhawa dingin.

♥4. Jangan makan bersulam air (makan dan minum serentak). Biarkan ½ jam selepas makan barulah air diambil.

♥5. Jangan gunakan sebarang ubat kebas (tahan lama).

♥6. Tidak digalakkan kemaluan anda dihisap oleh pasangan anda secara rakus kerana boleh menyebabkan urat nadi prostate tidak berfungsi dengan baik. Prostate sebenarnya adalah alat bagi memanaskan badan dan melancarkan peredaran darah. (Sekiranya pantang-larang ini tidak diikuti, darah anda akan menjadi sejuk).

♥7. Tidak digalakkan mengambil makanan-makanan sejuk. Selalukan mengambil makanan panas (hot) dan segar (fresh). Ais tak elok di minum selalu.

♥8. Amalkan selalu kencing pada tempat yang keras seperti batu, simen atau kayu atau yang bersamaan maksud dengannya.

♥9. Selepas bersetubuh, pastikan anda mengurut semula dari arah pangkal ke depan atau ke kepala kemaluan sekurang-kurangnya 2-3 kali urutan.


Comments

Popular posts from this blog

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Bila Hati berbicara

Semakin cuba melupakan semakin kuat ia hadir di dalam mimpi...Mengapa???  Mungkin sillaturrahim masih utuh...atau diriku merinduimu... Segala kenangan pahit manis bersama di lalui.. tapi mengapa kini berdiam... Terdiam sunyi tanpa khabar...Apa salahku pada dirimu...? Bicarakanlah agar selesai semuanya... Jujurlah segala-galanya... Maaf dipohon andai diri ini menyakitimu....

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa