Skip to main content

Marah Ni Marah

Hye Assalamualaikum...Boring Monday...huh...semua nak senang jer..."itu dah siap ini dah siap?"...."itu dah Emel ini dah emel?"....Semua org nak senang kalau mcm tu beb...Ada korang baya gaji aku lebih ke utk buat semua tu ??yg korang tau tanya tanya tanya !!! WTF....Hati ni dah boring la nak kerja mcm ney....tapi bila pk pasal duit...terpaksa jugak aku kerja....Memang tak sabar rasanye nak preggy blk ney...dok rumah diam2..otak tak serabut...TENSEN tau x ??? xtau la tu...kalau tau takkan nak bagi gak kerja banyak2...Haihhh..Busan btol...Ni lagi sorang...tak habis2 dok bagi barang dia kat aku..Wey makcik..aku sendiri dah banyak barang la...tak payah la susah payah nak bagi...kalau takde pun aku boleh beli sendiri...tak perlu kau nak bagi...bukan apa...sebab kau tu...perangai kalau elok takpe gak...Ni perangai mcm harem jadah...Aku kalau boleh ape pun dari kau aku tak nak terima kau faham x ??? eeeeee Bila la nak ada rumah sendiri...Rimasss aku lah dok rumah org..lagi2 rumah mak mertua aku tu...Aku nak bogel pun susah...da la ramai laki...Aurat nak kena tutup jer...Selalu aku tak tutup pun...sebab dah rimas sgt...tapi sampai bila nak kumpul dosa lagi ??? Huhhh..... Pastu dia ni pulak...Dlu kalau sebelum kahwin bukan main lagi...
Tapi bila dah kahwin punya la susah...takkan la aku nak kena mintak morning kiss tiap2 hari ??? Kalau anak buah dia tu elok plak bleh manja2...Aku ni dia nampak mcm hape ntah..Takpe selagi aku boleh sabar...aku sabar....aku nak tengok kau mcm mane....Sekali aku hilang baru kau rase kottt...Padan muka kau...Muahahahahah
Sape yg baca ney jgn terasa pape..Hanya luahan hati jantung aku jaa okey noh ..

Comments

Popular posts from this blog

Hamil 2017 December

Assalamualaikum...hai semua...hari ni aku nk update pasal kehamilan...Yey bulan December ni aku kembali hamil kali ke 6...Last update aku haritu bulan May 2017...Tu pun kandungan aku tak menjadi...So lps je aku gugur kali ke 5 haritu...Hsptl terus set appointment dengan pakar gynea...Pakar cakap aku memang tak ada masalah untuk mengandung TAPI aku ada masalah untuk kekalkan kandungan aku...Yes tu yang diorang ulang-ulang cakap...So bermula lah Eksperimen atas aku...Ok Mula-mula diorang amek darah untuk cek

Tyroid -ive
Diabetes -ive
System Inmune -ive

TORCH -ive

so far semua negativ...so aku pas bab yang ni...Aku still tggu keputusan untuk Trombofilia...Sejenis penyakit darah beku..atau kalau mengandung darah tu tak sampai kat janin...So janin akan gugur...Bulan March 18 nnti baru dpt tau result dia..Biasa la kalau berurusan dgn Gov mmg lambat...Oke lepas je aku dpt result seperti di atas...and dokter said aku dah boleh preggy balik lepas 6 bulan miscarriage..Then Bulan Nov pun aku sta…

Beraya di Pulau Langkawi 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...Masih belum terlambat utk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Entry kali ini aku nak ceritakan..Kami beraya di Langkawi...

19.08.2012 Ahad 
Pagi tu aku beraye kat Sungai buloh je la dgn kak Muni n My Hubby <3
Rumah pertama kteorg serang , Rumah ecah la..haha lepas tu pergi rumah  K.yt..Lepas tu
pergi umah akie jap...lepak2 tgk baby nani..tros gerak nak g umah Kak Ani...Lepas tu tros ke rumah Ibu di Cheras...Kami bertolak mlm ke Langkawi dlm pukul 9 mlm la lps Isyak...
Perjumpaan di RNR Rawang...Sampai di RNR Rawang..jmpa dgn mamawa n K.Awin
20.08.2012 Isnin :
                                             Sampai di jetty Kuala Perlis pukul 5 pagi...

Urusan beli tiket..Ferri pukul 7 pagi bertolak... Perjalanan dlm 1 jam 10 min ke Langkawi...sampai je kt Langkawi...dorang pergi amek kete sewa..kami tggu di jetty jer dulu...then pergi jln2 jap sementara nak tggu time utk check in...
then pukul 2 kami ke chalet yang dah booking tu.. Mali Perdana…

Misi Tercapai 2017

Hai....entry aku yang lepas mengenai misi hamil aku kan...hehe Misi tu dah hampir tercapai,now aku dah hamil 5 minggu...tapi bukan dengan cara aku kuruskan badan dulu...Aku guna Probee dari Ailin...Aku beli dekat facebook kelab wanita ingin hamil..Saja nak cuba la..tak sampai sebulan penggunaan aku hamil..Semalam aku lewat 2 hari period...So tangan ni gatal dah kan nak buat UPT...debor dah rasa tunggu line keluar...Sekali 2 line...Syukur alhamdullilah sangat kepada Allah swt..Isnin ni nak pergi klinik utk pengesahan lepas tu pergi hospital terus...Untuk pengetahuan korang ni kali ke 5 aku hamil...Aku tak tahu lagi nasib aku macam mana...Aku harap kali ni Allah beri rezeki ini dekat aku...Aku akan update dari semasa ke semasa